Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mirko Novaković i Domagoj Tobler, dvojica Hrvata koji služe 18-godišnju zatvorsku kaznu u Paragvaju zbog trgovine drogom, traže da ostatak kazne odsluže u Hrvatskoj.


Mirko Novaković, Hrvat iz osječkog naselja Višnjevca, koji je u Paragvaju zajedno s Domagojem Toblerom osuđen na 18 godina zatvora, uskoro bi trebao biti izručen Hrvatskoj. 

Vezani članci Droga zaplijenjena u Zračnoj luci Gospodine, kakvi su vam ovo bomboni? U Zračnoj luci Zagreb uhitili Brazilca u švercu Zračna luka Franjo Tuđman 7 (Foto: Borna Filić/Pixsell) Brazilka (22) pokušala prokrijumčariti kilu kokaina u Hrvatsku, ulovili je na zagrebačkom aerodromu

Novaković je već ranije tražio da služi kaznu u Hrvatskoj, a sad to najavljuje i Tobler, piše Glas Slavonije

Njih dvojica uhićeni su 12. siječnja 2011. godine na aerodromu u Paragvaju zbog krijumčarenja kokaina. U želucu su im tada pronašli 72 kapsule s ukupno više od kilograma kokaina.

Novaković je već uložio žalbu, a na to se sprema i Tobler koji će također zatražiti da ostatak kazne odsluži u Hrvatskoj.

Tobler će kao razlog što žalbu nije podnio ranije navesti dijete koje je dobio nakon što se oženio u Paragvaju.

Tvrdi da mu je sin maltretiran te da mu majka ne dopušta da ga viđa, iako je ranije najavljivao da će nakon odsluženja kazne ostati živjeti u Paragvaju. 

Tražit će pomoć Ministarstva vanjskih poslova, no problem mu je i novac jer trenutno ima tristotinjak kuna mjesečno koje mu šalje obitelj. On taj novac, kaže, odmah proslijedi sinu.

"I mene i Novakovića koče financije i nema nam tko pomoći. Nadam se da će bar on uskoro otići, a i ja za njim", rekao je Tobler za Glas Slavonije.

Novaković bi nakon izručenja Hrvatskoj mogao izaći i prije predviđene kazne, koja mu završava 2029., jer uvjetni otpust može zatražiti nakon 14. siječnja 2023. godine.