Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulegnuće Spaladium Arene

'Kretanje samo jednog navijača više može izazvati neželjene posljedice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni projektant splitske Spaladium Arene Dražen Pejković dan nakon utakmice između Hrvatske i Španjolske na kojoj je dio navijača uklonjen sa sjeverne teleskopske tribine, negira da se tribina ulegnula.

Pejković je za Novu TV rekao kako su navijači uklonjeni samo jer ih je bilo više od dozvoljenog broja, te najavljuje da će organizatori svaki put ponoviti proceduru od sinoć ako se ponovi ista stvar sa viškom navijača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Propao projekt Zatvorena Spaladium Arena, nema tehničkih uvjeta ni osiguranja Slika nije dostupna Blokiran račun Spaladium Arena zatvorena, otkazana sva događanja!

>> Udubila se tribina zbog skakanja navijača

'Procjena je da je na toj tribinu jučer bilo opterećenje od 450 tona. To je ogromna sila o da su teleskopske tribine zatajile, tobi se puno više osjetilo nego sinoć. Nema nikakvih ulegnuća tribina. Da je zatajila pod opterećenjem od 450 tona, ona bi potpuno legla, ne bi se udubila. Mi ne bi danas razgovarali na ovakav način da su tribine nestabilne. Pravi problem je u organizacijskom smislu jer je bio veći broj navijača od dopuštenog', rekao nam je Pejković.

'U ovakvim događajima ključno je kretanje publike'

Pejković kaže kako u Spaladium Areni, ali i u svim ostalim arenama, treba kontinuirano raditi na poboljšanu djelovanja osiguranja. 'Ključna stvar je kretanje publike u ovakvim događajima, odnosno njeno bivanje na mjestima za koje nemaju karte. Svako nedopušteno kretanje samo jednog posjetitelja može izazvati neželjene situaciju', rekao nam je Pejković koji kao glavni projektant uvjerava da je Spaladium Arena sto posto sigurna. Što se tiče podrhtavanja tribine, kaže da je to posve uobičajeno te je istaknuo da i betonske tribine na Poljudu drhte kada svi navijači ustanu na noge.

Troy Flynn, glavni menadžer Spaladium Arene je kazao kako su sinoćnje mjere poduzete samo iz predostrožnosti jer je previše navijača bilo u jednoj zoni pa su maknuti iz sigurnosnih razloga. 'Strukturalno, sve je u redu s tribinom i nadamo i večeras ponovno bez brige očekujemo sve navijače', rekao nam je Troy Flynn.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene