Obavijesti Pretražite Navigacija
Sporni događaji

PLJAČKA NA KRČKOM MOSTU Smjene i destimulacije zbog sramotno visokih naplata turistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mijenja se odluka o postupanju na mostu Krk u uvjetima olujnog vjetra, a došlo je i do nekih kadrovskih izmjena, priopćili su iz Hrvatskih autocesta održavanja i naplate cestarine d.o.o.

Nakon što se digla prašina oko visokih naplata turistima prilikom korištenja usluga vučne službe preko krčkog mosta, nadležne službe donijele su odluke u kadrovskim promjenama.

Pročitajte i ovo Mario Jurič Dobre brojke u turizmu Split vrvi od gostiju, ali Žnjan gradu nije na ponos: "Ljudi negoduju da nema WC-a i ležaljki, dogradonačelnik to smatra smiješnim" Ilustracija Podijelio na društvenoj mreži Oglas za apartmane na Jadranu privukao niz pozitivnih komentara: "Ove godine iznajmljujem samo domaćima"

'Uprave Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. i HAC ONC d.o.o. ponukane događajima od prošlog tjedna, gdje se vlasnicima kamp kućica i motocikala neopravdano naplaćuje previsoka cijena za prijevoz preko mosta Krk, donijele su zajedničku odluku o izmjeni 'Odluke o postupanju na mostu Krk u uvjetima olujnog vjetra' kojom se do daljnjeg zabranjuje propuštanje vozila koja na svojoj transportnoj površini vidljivo prevoze one skupine vozila (npr. motocikli) ili priključna vozila (npr. kamp kućice) kojima je u tom trenutku zabranjeno prometovanje mostom. Odluka će biti na snazi do dodatnog usuglašavanja svih relevantnih službi (Upravitelja, operatera, policije i prometne inspekcije), a u cilju povećanja nivoa sigurnosti te kvalitetnije usluge našim korisnicima.

Nakon dobivenog izvještaja unutarnje kontrole HAC ONC-a te utvrđenih činjenica postupanja naših djelatnika na Krčkom mostu u vrijeme vikenda od 05. do 07. kolovoza 2016. godine, a vezano za prijevoz kamp prikolica i motocikala vozilima vučnih službi preko Krčkog mosta u vrijeme ograničenja prometa, te načina i dinamike zatvaranja mosta za određene kategorije, donesena je Odluka vezana uz kadrovske promjene u Sektoru za naplatu cestarine i Sektoru za održavanje autocesta.

Odluka o kadrovskim promjenama donesena je na temelju činjenica koje ukazuju da se u određenim segmentima ovog događaja nisu iskoristile sve mogućnosti u obavljanju poslova vezanih za neometano odvijanje prometa na autocestama, odnosno stručne službe nisu postupale u skladu sa internim aktima te pravovremeno i na vrijeme izvještavale svoje nadređene', priopćili su iz iz Hrvatskih autocesta održavanja i naplate cestarine d.o.o.

Smijenjeni su:
- voditelj tehničke jedinice održavanja Most Krk
- dva voditelja smjene naplatne postaje Most Krk.

Osim smjena, najavljene su i destimulacije:
- voditelju tehničke jedinice naplate cestarine,
- pomoćniku voditelja naplate cestarine te
- voditelju pravca tehničke jedinice.

Svim radnicima koji su smijenjeni sa svojih radnih mjesta ponuđen je drugi Ugovor o radu u skladu sa njihovim stručnim spremama, dok su na ista radna mjesta imenovani radnici koji zadovoljavaju kriterij stručnosti a predloženi od nadležnih direktora Sektora.

U HAC ONC-u ističu kako 'poduzimaju sve radnje kako bi se osigurala protočnost i sigurnost na autocesti', te im je misao vodilja: 'biti najučinkovitiji operater autocesta u RH koji stvara dodanu vrijednost za korisnike autocesta i svoje vlasnike'.

Podsjetimo, zbog zabrane prolaska vozila s kamp prikolicama, čekajući smirivanje bure, mnogi turisti su čekali više od 24 sata. Naposljetku su, kako bi došli do destinacije na Krku, platili i po 150 eura za prijevoz kamp kućice vučnom službom na otok.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene