Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nedostajat će mi prijatelji'

Kraj srednje škole: 33.000 maturanata u iščekivanju slavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 33 tisuće maturanata provodi posljednje sate u školskim klupama, a sutra slave kraj srednje škole.

Sve je spremno za norijade u mnogim gradovima diljem Hrvatske. Čestitke su već stigle i iz Ministarstva obrazovanja koje ih poziva da na norijadi dostojanstveno obilježe kraj srednjoškolskog obrazovanja. Na odgovorno ponašanje maturante poziva i policija koja je najavila mogućnost snimanja javnih mjesta na kojima se očekuju veća okupljanja maturanata 'radi naknadne identifikacije počinitelja protuzakonitih ponašanja'.

Pročitajte i ovo Neslužbena norijada u Zagrebu Velika galerija Maturanti diljem zemlje slave kraj škole unatoč preporukama, u jednoj županiji ipak su im organizirali tradicionalnu povorku Slika nije dostupna SRETNO I PAMETNO! Neslužbena norijada u Zagrebu: Pogledajte kako maturanti na Bundeku slave zadnji dan škole

>> Privedena četiri zagrebačka maturanta

Većinu maturanata, osim slavlja, čeka učenje i daljni ispiti iz državne mature. No danas su svi bili najviše uzbuđeni zbog izlaska iz školskih klupa.

Maturantica XI. zagrebačke gimnazije rekla je kako na zadnji dan škole odjeća olakšanje, ali i nostalgiju. 'Nedostajat će mi', rekla je Tihana. 'Učit ćemo ono što volimo, a opet neće to više biti škola. Bit će drugi svijet nekakav', rekla je maturantica Ružica Petrušić. Maturant Ekonomske škole u Puli rekao je kako će mu iz školskih klupa najviše nedostajati prijatelji, a profesori nešto manje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene