Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kraj koalicije Glavaš-Đapić?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijećnici vladajuće Nezavisne liste Branimira Glavaša i oporbenih stranaka, njih 17, uputili su zahtjev za žurnim sazivanjem sjednice osječkog Gradskog vijeća kako bi se raspravljalo o izgradnji sportske dvorane.

Gradonačelnik Anto Đapić taj zahtjevom ocjenjuje nepotrebnim najavljujući mogući kraj koalicije s Glavašem ako se ne postigne dogovor o projektu dvorane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Arena Zagreb bit će dovršena u roku Slika nije dostupna Osnovano povjerenstvo za dvoranu 'Gradski vrt'

Zahtjev koji su potpisali i oporbeni vijećnici HSU-a, HNS-a, HSLS-a i SDP-a, upućen je predsjedniku osječkog Gradskog vijeća što je Glavaševa funkcija, no njegovo se ime u zahtjevu ne navodi. 

Osim vijećnika svoje stranke, zahtjev je potpisao i Glavaš koji se kao pritvorenik nalazi na liječenju u osječkoj Kliničkoj bolnici. U zahtjevu se od gradskih stručnih službi traži da se pozivu za izvanrednu sjednicu Gradskoga vijeća prilože cjeloviti materijali za tu točku dnevnoga reda.

Osječki gradonačelnik Anto Đapić (HSP), koji je u koaliciji s NL Branimira Glavaša, izjavio je da je Gradsko poglavarstvo održalo zatvorenu sjednicu, vezano uz izgradnju sportske dvorane, koja bi se trebala graditi po modelu javno-privatnog partnerstva s konzorcijem 'Sport Stadianet', uz sufinanciranje Vlade RH, a kako će se sutra održati još jedna sjednica, na kojoj bi se trebala donijeti konačna odluka o tom projektu.

Dodao je da su članovi Poglavarstva dobili materijale sa sastanka u Zagrebu članova gradskog povjerenstva za
realizaciju toga projekta, predstavnika Vlade, privatnog partnera i konzultanata, te da bi, nakon što ga prouče, sutra trebali donijeti konačnu odluku.

Đapić je rekao kako je iznenađen zahtjevom za sazivanjem izvanredne sjednice Gradskoga vijeća, ocijenivši kako za to nema potrebe, jer se Gradsko vijeće i tako mora sastati da bi raspravljalo o odluci Poglavarstva.

'Nije mi jasno zašto se stvara taj dojam dramatičnosti, jer ako se sutra na Poglavarstvu ne postigne dogovor, onda nam sjednica Gradskog vijeća neće biti ni potrebna' rekao je Đapić.
Ako nema dogovora, to je onda i kraj koalicije, jer se ne možemo oko takvog projekta razići, a onda nastaviti dalje kao da se ništa nije dogodilo, rekao je Đapić dodavši kako se osobno ne protivi održavanju sjednice Vijeća, ali da HSP-u nije ni ponuđeno da potpiše takav zahtjev.

Prema zakonu o lokalnoj samopravi, predsjednik Gradskog vijeća dužan je sazvati sjednicu toga tijela na obrazloženi zahtjev najmanje jedne trećine članova vijeća u roku od 15 dana od primitka zahtjeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene