Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor kazala je večeras kako je uvjerena u HDZ-ovu izbornu pobjedu, unatoč činjenici da njezina stranka, po Pulsovim izlaznim anketama, za SDP-om zaostaje pet mandata.


"Izlazne ankete ni 2003. nisu bile naklonjene HDZ-u", kazala je Kosor novinarima u HDZ-ovu izbornom stožeru u muzeju "Mimara".

Vezani članci Vojnikinja SDF-a slavi eliminaciju zadnjeg uporišta ISIS-a (Foto: AFP) Zadnji dani krvavog kalifata koji je ne tako davno u crno zavio cijeli svijet: Islamska država upravo je izgubila svoje posljednje uporište Tea Slavica (Foto: Instagram) U zagrljaju lijepe brinete: Dinamovca poslije pobjede ljubila djevojka koja izgleda poput top-modela

Naglasila je da je svaki osvojeni mandat jednakovrijedan, bilo da je riječ o mandatu iz dijaspore ili iz Hrvatske.

"Kad se zbroje svi mandati, vidjet ćemo tko je pobjednik", rekla je Kosor, uvjerena da će to biti upravo HDZ.

Na pitanje kome će predsjednik Stjepan Mesić povjeriti sastavljanje Vlade, Kosor je kazala kako to mora biti stranka s najviše osvojenih mandata, te da je zakon po tom pitanju jasan.

Rekla je i da nema mjesta bojazni da HDZ po izborima neće moći naći koalicijske partnere.

"Ne bojte se ništa, Mi smo radili u tom smislu, logično je da svi koji su dobro surađivali u Vladi opet podrže HDZ", kazala je.

Uz Kosor, u HDZ-ovu stranačkom stožeru iz vrha stranke trenutno su još članovi Predsjedništva Kolinda Grabar-Kitarović, Dragan Primorac i Marina Matulović-Dropulić.

Dolazak predsjednika stranke Ive Sanadera očekuje se iza 20 sati, a među okupljenima u "Mimari" zasad je najviše novinara, kojih je za izbornu noć akreditirano više od 200.