Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor danas se u sklopu priprema za izradbu proračuna za iduću godinu, sastala s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).


Čuli smo puno dobrih, zanimljivih prijedloga i dogovorili da se pripremi popis tih prijedloga koje će razmotriti Vlada RH, kao i Predsjedništvo HDZ-a, kako bi vidjeli što je od toga prihvatljivo već za proračun za sljedeću godinu, izjavila je premijerka Kosor nakon radnog sastanka u HUP-u. Ponovila je kako želi njegovati duh socijalnog partnerstva. Dodala kako je od predstavnika HUP-a čula da su već razgovarali i sa čelnicima nekih stranaka te kako će na takve razgovore pozivati i čelnike drugih parlamentarnih stranaka.

Vezani članci Slika nije dostupna Lalovac je najavio dosta toga - Kada će najave provesti u djelo? Slika nije dostupna HUP: Preambiciozna prognoza gospodarskog rasta za iduću godinu

To je nešto što podržavam i mislim da možda u Hrvatskoj manjka kulture dijaloga, dakle slušanja tuđeg mišljenja. Pogotovo to moramo mi u Vladi - slušati, osluškivati i učiniti što je moguće u okolnostima u kojima živimo, kazala je premijerka Kosor.

'Gospodarstvo će imati svu potporu ove Vlade'

Ponovno je istaknula kako će gospodarstvo imati svu potporu Vlade RH. Potpora gospodarstvu jedan je od stupova rada ove Vlade, naglasila je Kosor. Radni sastanak predsjednice Vlade s predstavnicima HUP-a uslijedio je nakon što je prije dva dana, nakon sjednice Ekonomskog vijeća najavljeno da će se u daljnjim raspravama o novom državnom proračunu voditi računa o socijalnom dijalogu.

Ekonomsko vijeće na sjednici u srijedu, 16. rujna, zaključilo je da ukupni rashodi proračuna opće države za iduću, 2010. godinu, moraju ostati na razini rashoda proračuna za ovu godinu. Nakon te sjednice najavljeno je kako je za iduću godinu planiran deficit državnog proračuna od dva do 2,2 posto BDP-a.