Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo rasprave

Kosor: Nema sukoba ni rekonstrukcije, ali reda mora biti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor opovrgnula je spekulacije o sukobima u Vladi.

'Nikada nisam u sukobu ni sa kim, dopuštam rasprave ali, naravno, mora se uvijek znati tko je na čelu Vlade i tko je na čelu stranke', rekla je premijerka opovrgavajući na taj način nagađanja o sukobima sa Sanaderovim kadrovima u stranci. 'Imam veliku i snažnu potporu, ako pitate o mojoj stranci, prije svega Predsjedništva stranke, ali i svih drugih stranačkih čelnika', rekla je Kosor nakon svečane sjednice bjelovarskog Gradskoga vijeća u povodu Dana Grada Bjelovara, hvaleći Vladu kao tim s kojim će ostvariti sve ciljeve.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Premijerka je rekla da Vlada radi dobro, ali se mnoge stvari mogu poboljšati, pri čemu je ponovila da će vlada ostvariti sve planove. Kad je riječ o slučaju vezanom uz Podravku, rekla je da mjerodavna tijela rade svoj posao te da očekuju njihovo izvješće kako bi vlada mogla povući poteze.

Hrvatska ispunjava zahtjeve Haaškog suda

Hrvatska želi ispuniti sve obveze koje je preuzela u suradnji s Haaškim sudom, a to je bitno i u sklopu pregovora o ulasku RH u EU, odnosno o poglavlju o pravosuđu, rekla je premijerka, upitana o sastanku s glavnim haaškim tužiteljem Sergeom Brammertzom održanom dan ranije u Zagrebu. Premijerka Kosor u Bjelovaru boravi na proslavi Dana grada. Ona je kazala kako je razgovarano o daljnjoj suradnji, a napomenula je kako je Hrvatska ispunila, odnosno ispunjava sva 842 zahtjeva tužiteljstva. Hrvatska premijerka rekla je i da će se nastaviti administrativna istraga o dokumentima koje tužiteljstvo traži i Hrvatska će ono što nađe i dati, dok će o dokumentima kojima nije ušla u trag dati informacije prikupljene u potrazi.

Glavni tužitelj ICTY-ja u lipnju je u izvješću Vijeću sigurnosti UN-a ocijenio da je Hrvatska ‘prikladno i pravodobno’ odgovorila na većinu zahtjeva za suradnju, ali da tužiteljstvo već dulje vrijeme bezuspješno potražuje neke ključne dokumente iz operacije Oluje potrebne za predmet ‘Gotovina, Čermak i Markač’, a među kojima su i topnički dnevnici. Nekoliko europskih zemalja ima rezerve prema otvaranju poglavlja 23. o pravosuđu i ljudskim pravima u pristupnim pregovorima Hrvatske i Europske unije zbog hrvatske suradnje s Haaškim sudom. (I.D. / Hina)

Vjerujete li premijerkinim riječima da u Vladi nema sukoba?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene