Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Ustavnog suda

Kosor: Za Vladu ostaje pitanje kako par mjeseci prije izbora mijenjati pravila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka je komentirala odluku Ustavnog suda kojom je ocijenio neustavnom odredbu po kojoj se srpskoj manjini u okviru općeg izbornog sustava unaprijed zakonom jamče zastupnička mjesta u Saboru.

Premijerka Jadranka Kosor, odgovorajući na Brijunima na pitanje novinara može li današnja odluka Ustavnog suda dovesti do ustavne krize i nesuglasica unutar vladajuće koalicije, izjavila je kako ne zna zašto bi to dovelo do nekih problema unutar vladajuće koalicije.

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

Ponovila je da je ona kao premijerka i vlada kad je riječ o odlukama sudova, pa i Ustavnog suda, za načelno stajalište da se te odluke provode i da se u načelu ne bi trebale komentirati.

No, kako je rekla, za vladu ostaje pitanje kako je moguće na neki način sada, samo nekoliko mjeseci prije izbora, mijenjati izborna pravila.

'Kada smo mi u vladi razmišljali o novom zakonu, odnosno izmjenama Zakona o izbornim jedinicama, onda je bilo puno prijepora u javnosti i institucijama oko toga, neovisno o tome što se to događalo puno više mjeseci prije izbora nego što se to sada događa', naglasila je Jadranka Kosor.

Dodala je kako je odluka Ustavnog suda odluka koju treba poštovati, no, dodala je: 'Zasigurno ćemo puno o tome razgovarati'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene