Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sjednica VNS-a

Kosor: Novim zakonom morat će se znati ime i prezime vlasnika medija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne možemo očekivati slobodne medije i slobodne novinare u punom smislu te riječi ako nemamo pravi uvid u vlasništvo medija,kazala je Kosor.

U sljedećih desetak dana vlada će pripremiti izmjene i dopune nekoliko zakona, prije svega vezanih za vlasništvo u medijima. Na tragu rasprave s današnje sjednice VNS-a tražit ćemo da zakoni budu koncipirani tako da se zna ime i prezime vlasnika, dakle ne pravne osobe, nego fizičke osobe ili osoba, kazala je nakon sjednice VNS-a premijerka Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare Jadranka Kosor objava na društvenim mrežama Bivša čelnica HDZ-a "predstavila svoju listu za izbore": "Do pobjede!"

Premijerka je naglasila i kako će se vidjeti treba li što mijenjati u propisima kako bi smo zabranili odnosno onemogućili trgovanje koncesijama kad je riječ o elektronskim medijima. Na pitanje novinara ima li medija koji ne plaćaju poreze i doprinose Kosor je odgovorila kako se na VNS-u razgovaralo i o medijima u kontekstu porezne službe, te o tome da treba pojačati nadzor nadležnih službi ministarstva financija, koje će prema njenim riječima imati dodatnog posla.

'Ne možemo očekivati slobodne medije i slobodne novinare u punom smislu te riječi ako nemamo pravi uvid u vlasništvo medija', zaključila je Kosor. Na pitanje ima li sumnjivog kapitala u medijima predsjednik RH Ivo Josipović odgovorio je potvrdno. 'Ima ozbiljnih indicija o tome već se vode neke istrage, a na državnim tijelima je da ih i završe sukladno ustavu i zakonu', kazao je Josipović i zaključio: 'Da bude posve jasno, nitko iz politike nema ambicija uređivati medije.' (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene