Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka poriče

VIDEO: Kosor ili ne sluša pitanje ili zaboravlja svoje odgovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je jučer kako ni u jednoj svojoj izjavi nije govorila o pokretanju istrage o transkriptima.

Kaže kako o tome nije govorila zato što hrvatska Vlada nema namjeru provoditi istragu, nego kaže kako je rekla da će tražiti izvješće o radu vladina Ureda za suradnju s Haaškim sudom.

Pročitajte i ovo Istraga; ilustracija - 2 što je u pozadini? Hrvatska traži istragu zbog smrti Alekseja Navaljnog: "Moguće je da će se iste stvari događati hrvatskim političarima" Audrii Cunningham Užas u Teksasu Djevojčica (11) nestala na putu do škole, njezino tijelo pronađeno u rijeci

'Ne namjeravam svaki dan odgovarati na ista pitanja', rekla je Kosor i dodala da je tražila izvješće oko transkripata, a kako istrage u procesnom smislu nema. 'Vlada ne može naložiti istragu', rekla je premijerka Kosor.

No podsjetimo nakon nekoliko dana medijskih prepucavanja ' tko je kome dao transkripte, tko ih je prvi vidio, itd., premijerka Jadranka Kosor ekskluzivno za Dnevnik Nove TV u ponedjeljak je kazala kako se već radi na tome da se dozna istina o tome kako su 'brijunski transkripti' dospjeli u Haag.

'Ono što mi u Vladi želimo znati je, na temelju naše trajne opredijeljenosti za otvorenu i potpunu suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u skladu s Ustavnim zakonom, utvrđivanje činjenica o radu tog ureda od osnivanja 1996. do danas', rekla je novinarima predsjednica Vlade.

Podsjetivši kako vladin Ured za suradnju s Haaškim sudom radi u sklopu Ministarstva pravosuđa, rekla je da joj je već dostavljeno prvo preliminarno izvješće. 'Vrlo brzo će se završiti cjelokupni posao i kad bude gotovo potpuno izvješće, ako budemo smatrali da postoje neki osobito važni elementi za javnost, o tome ćemo je izvijestiti', najavila je premijerka Kosor i dodala da će o njemu raspraviti u užem kabinetu vlade.

>> Josipović o transkriptima: Irelevantno je raspravljati o odgovornosti

'Svaka vlada koja želi da država funkcionira isključivo tako da svatko ima obvezu poštovati zakone, ima pravo tražiti izvješća od svojih ureda', rekla je predsjednica vlade Jadranka Kosor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene