Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Irelevantno raspravljati'

Josipović o transkriptima: Irelevantno je raspravljati o odgovornosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović je dana nakon druženja s pripadnicima 3. gardijske brigade 'Kune', koje je odlikovao Poveljom Republike Hrvatske, na novinarski upit o polemikama u vezi s autentičnosti transkripata iz ureda predsjednika ponovio da je opća dužnost svih, još od 1996., bila da surađuju s haaškim sudom.

Mislim da je irelevantno raspravljati o odgovornosti da se neki dokument dostavio Haagu, dodao je predsjednik Josipović. Sve hrvatske vlade su surađivale s Haagom, to im je bila dužnost i zato ih ne treba okrivljivati, zaključio je. Možda je bilo nekih grešaka u proceduri, ali važna je bit, rekao je, istaknuvši da ne dovodi u pitanje autentičnost pojedinih dokaza, već da je bitno jesu li oni istiniti ili nisu, da nije bilo podmetanja koja smo vidjeli u predmetu Blaškić. To je bit, a ne tko je dao kakav dokaz te ostala proceduralna pitanja, rekao je predsjednik.

Na upit što misli o medijskim polemikama bivšeg predsjednika države Stjepana Mesića s bivšim visokim državnim dužnosnicima poput Vesne Škare-Ožblot i Miroslava Tuđmana te Ivana Jarnjaka, predsjednik Josipović je rekao da one nemaju nikakvu posebnu svrhu te da nisu produktivne. Mislim da se moramo usredotočiti na ono što nam je važno, a to je naš pristup u Europsku uniju i, naravno, društveni status branitelja, društveni razvoj i sve ono čime se mi u politici moramo baviti, dodao je.

Na novinarski upit što misli o vladinoj istrazi dostave transkripata Haagu, Josipović je kratko rekao da o tome treba pitati vladu te da on s time nije upoznat niti treba biti. (Hina)

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna O odgovornosti Mesića Pusić: Zakon o suradnji s Haaškim sudom obveza je za sve

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene