Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivno za Novu TV

Kosor: Nekome smeta moja odlučnost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ekskluzivnom intervjuu za Novu TV premijerka Kosor odbacuje glasine da je prijetila ostavkom.

Tijekom dana pojavila se glasina o ostavci premijerke Kosor. Ona to odlučno opovrgava. 'Ne nije točno do je laž. Ne odlazim. Zar vam ja izgledam kao netko tko odlazi. Ja tek dolazim', rekla nam je premijerka Kosor. No, nakon 70 dana njezine Vlade, održao se i prvi krizni sastanak vodstva stranke, da im se ponovi tko je predsjednik i premijer. No premijerka poriče da je krizni sastanak bio u tom tonu te da je ona bilo kome u stranci morala nešto objašnjavati u tom smislu. 'Svi to znaju i nema potreba za dodatnim objašnjavanjima', istaknula je.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna Iscurili neslužbeni podaci Plan težak šest milijardi kuna: Ovim potezima Vlada namjerava pomoći svojim građanima

>> Kosor: Ja sam netko tko tek dolazi

Iako nitko javno ne govori, sve češće ministri, ali i ostali iz vrha stranke, šapuću kako iza svih intriga u vodstvu HDZ-a stoji Ivo Sanader. Njegova nasljednica sve više vremena troši u propitivanju tko je, i što komu rekao. 'To me ne zabrinjava ali ću to temeljito istražiti. To sigurno ne dolazi od mojih suradnika', objasnila je premijerka. Kosor je preuzela vladu i stranku i svi problemi gurani pod Sanaderov tepih sada su je zatrpali, a njezini suradnici tvrde kako ona sada ne može biti kriva za sve.

'Tko je kriv, odgovarat će. Bez obzira na ime i prezime'

'Nekome smeta ta moja odlučnost. Nekome smeta', zaključila je Kosor. Premijerka si je dala i zadatak dovođenja u red javnih tvrtki. Time bi osnažila svoj autoritet u vladi i pokazala u stranci da je vođa. Činjenica da traži neovisne analize o poslovanju državnih tvrtki, pokazuje kako nikome ne vjeruje pa ni nadzornim odborima i ministrima koji sjede u njima. 'Ja na temelju novinskih napisa, ili onog što sam vidjela neću smjenjivati. Tražim analize i ako one pokažu da je kriv bez obzira tko je i kakvo mu je ime i prezime odgovarat će. Pa bez obzira tko mu je zaštitnik', pojasnila je odlučna premijerka Kosor.

Preuzevši HDZ poručila je da će stranku i vladu voditi čvrstom ženskom rukom. No čini se da ima posla sa stranačkim lavovima. Ne napravi li nešto hitno, uskoro bi mogla biti tek bivša predsjednica HDZ-a, a potom i Vlade. 'Ja sam tvrdoglava a tako sam i građena a odlučna sam jer smatram i znam da je ovo nakon rata nikada teži trenutak te znam nakon dva mjeseca te proučavanja da možemo vlastitim snagama a i odlučna sam. Imam snage i energije i znam sto još moramo napraviti', zaključila je.

Kosor jamči da će 'harač' prestati 31. prosinca 2010. godine

Na kraju se premijerka osvrnula i na aktualne prosvjede, koji su usmjereni protiv kriznog poreza te ustvrdila kako se njima ništa ne može riješiti. 'Zahtjevi za ukidanjem tog zakona nisu realni, jer bi se onda u pitanje dovela i isplata plaća i mirovina', naglasila je Kosor. Ponovila je i kako jamči da će krizni porez prestati 31. prosinca 2010. godine te da građani oko toga mogu biti mirni i spokojni. 'Nikome nije lako povećati poreze pa ni meni, ali smo to morali i rashode ćemo smanjivati i dalje. Nisam očekivala pljesak i porezi traju do 31. prosinca iduće godine te osiguravaju isplatu placa i mirovina', rekla nam je na kraju premijerka Kosor.

Mislite li da je Jadranka Kosor prijetila svojom ostavkom?

  • Da
  • Vrlo moguće
  • Ne
  • Nikako
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene