Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica zagrebačkog gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor poručila je SDP-u da se ne obračunavaju preko leđa branitelja te opovrgnula tvrdnje kako ona ima status hrvatskog branitelja.


Prema njezinim riječima, SDP-ov kandidat Ante Kotromanović rekao je u Sinju da ona ima status branitelja što je Kosor odlučno opovrgnula. 

Vezani članci Opasna zgrada, branitelji na čekanju - 2 Gdje je zapelo? Stanari braniteljske zgrade pet godina čekaju sanaciju nakon požara: "Obećanja smo se dosad naslušali... Imamo toga i previše" Slika nije dostupna 'Neka se SDP prisjeti kako je zakidao branitelje'

Naglasila je da SDP-ove najave da će 'temeljito protresti Registar hrvatskih branitelja' ne znače ništa drugo nego ponovnu reviziju svih braniteljskih statusa, što na branitelje može djelovati uznemirujuće. Kada je SDP-ov ministar Ivica Pančić provodio reviziju, napravio je veliku štetu, jer su sva rješenja o reviziji pala na sudovima, a naša je vlada morala isplatiti ogromne odštete', kazala je Kosor.

Predstavila je i Jozu Ćavara, osmog na listi HSP-a u Prvoj izbornoj jedinici, koji je prije dva dana istupio iz HSP-a te, iako nije pristupio HDZ-u, odlučio mu je dati potporu. 

'Iako sam bio dugogodišnji član HSP-a i predsjednik ogranka HSP-a Maksimir, osjećam da više ne pripadam toj stranci i odlučio sam dati potporu HDZ-u i Ivi Sanaderu', rekao je Ćavar.

Potporu HDZ-u dao je i Isak Hodžić, tajnik Udruge bošnjačkih
branitelja Hrvatske, koji je rekao da bošnjački zastupnik u Saboru Šemso Tanković samo razjedinjuje Bošnjake u Hrvatskoj. 

'On nema potporu niti jedne bošnjačke organizacije u Hrvatskoj, osim svoje stranke SDA', ustvrdio je Hodžić. Po njegovu mišljenju, Tanković je u Saboru promovirao svoje interese, a s predsjednikom Vlade i HDZ-a Ivom Sanaderom sukobio se kada ih nije uspio provesti.