Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosor: Ne obračunavajmo se preko leđa branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica zagrebačkog gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor poručila je SDP-u da se ne obračunavaju preko leđa branitelja te opovrgnula tvrdnje kako ona ima status hrvatskog branitelja.

Prema njezinim riječima, SDP-ov kandidat Ante Kotromanović rekao je u Sinju da ona ima status branitelja što je Kosor odlučno opovrgnula. 

Pročitajte i ovo Odlikovanje branitelja - 1 Nakon 30 godina Predsjednik Milanović odlikovao branitelje: "Ovo je malen, ali i velik dug časti koji Hrvatska ima prema vama" Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše

Naglasila je da SDP-ove najave da će 'temeljito protresti Registar hrvatskih branitelja' ne znače ništa drugo nego ponovnu reviziju svih braniteljskih statusa, što na branitelje može djelovati uznemirujuće. Kada je SDP-ov ministar Ivica Pančić provodio reviziju, napravio je veliku štetu, jer su sva rješenja o reviziji pala na sudovima, a naša je vlada morala isplatiti ogromne odštete', kazala je Kosor.

Predstavila je i Jozu Ćavara, osmog na listi HSP-a u Prvoj izbornoj jedinici, koji je prije dva dana istupio iz HSP-a te, iako nije pristupio HDZ-u, odlučio mu je dati potporu. 

'Iako sam bio dugogodišnji član HSP-a i predsjednik ogranka HSP-a Maksimir, osjećam da više ne pripadam toj stranci i odlučio sam dati potporu HDZ-u i Ivi Sanaderu', rekao je Ćavar.

Potporu HDZ-u dao je i Isak Hodžić, tajnik Udruge bošnjačkih
branitelja Hrvatske, koji je rekao da bošnjački zastupnik u Saboru Šemso Tanković samo razjedinjuje Bošnjake u Hrvatskoj. 

'On nema potporu niti jedne bošnjačke organizacije u Hrvatskoj, osim svoje stranke SDA', ustvrdio je Hodžić. Po njegovu mišljenju, Tanković je u Saboru promovirao svoje interese, a s predsjednikom Vlade i HDZ-a Ivom Sanaderom sukobio se kada ih nije uspio provesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene