Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od plaće do demagogije i seksizma

Kosor nazvana 'licemjerom', za HDZ-ovce je to vrijeđanje na spolnoj osnovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nazvati potpredsjednicu Vlade licemjerom i demagogom uvreda je nje kao žene, zaključak je to rasprave koja se otvorila u sklopu aktualnog prijepodneva nakon pitanja SDP-ova zastupnika Zorana Vinkovića.

Potpredsjednicu Kosor Vinković je pitao što se s Vama dogodilo kada ste preko noći postali demagog i licemjer? Pitanje je elaborirao tvrdeći kako je HDZ preko noći odlučio smanjiti plaće dužnosnika za 10 posto, a mjesecima je, kazao je, ta ista potpredsjednica Vlade, tvrdila kako to nije moguće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži otvaranje rodilišta u Đakovu Bivši SDP-ovac Vinković prešao u HDSSB Slika nije dostupna Bon od 100 kuna Đakovo: Počela isplata uskrsnica umirovljenicima

Kosor je Vinkoviću odbrusila kako mu ne želi odgovoriti kako je zaslužio jer ona ima kućni odgoj koji njemu nedostaje. Isto tako kazala je kako nije u redu tako se razgovarati s potpredsjednicom Vlade. HDZ-ove zastupnice odmah su pohitale u obranu Jadranke Kosor tvrdeći kako je uvrijeđena samo zato što je žena. Vinković, kojem je predsjednik Sabora izrekao opomenu zbog riječi licemjer i demagog zamolio je kolegice da poštuju ravnopravnost spolova i kada su muškarci u pitanju.

>> 'Zamolite Sanadera da u interesu gospodarstva šuti do kraja mandata'

Zastupnici su čini se zaboravili na puno veće uvrede i optužbe koje su posljednjih godina dolazile sa svih strana. Nisu zaboravljene riječi poput 'Đurđa, manje pričaj više rađaj' iz usta Vice Vukojevića tadašnjoj saborskoj kolegici Đurđi Adleši.

Nezaboravna je i ona 'Nisi za mudraca već za madraca!' Ante Kovačevića namjenjena Vesni Pusić. No nisu ni žene izuzete od vrijeđanja drugih. HDZ-ova Zdenka Babić Petričević Milanki Opačić kazala je kako ne razumije što je manjčinska ljubav jer nije rodila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene