Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nazvati potpredsjednicu Vlade licemjerom i demagogom uvreda je nje kao žene, zaključak je to rasprave koja se otvorila u sklopu aktualnog prijepodneva nakon pitanja SDP-ova zastupnika Zorana Vinkovića.


Potpredsjednicu Kosor Vinković je pitao što se s Vama dogodilo kada ste preko noći postali demagog i licemjer? Pitanje je elaborirao tvrdeći kako je HDZ preko noći odlučio smanjiti plaće dužnosnika za 10 posto, a mjesecima je, kazao je, ta ista potpredsjednica Vlade, tvrdila kako to nije moguće.

Vezani članci Slika nije dostupna Bivši SDP-ovac Vinković prešao u HDSSB Slika nije dostupna Đakovo: Počela isplata uskrsnica umirovljenicima

Kosor je Vinkoviću odbrusila kako mu ne želi odgovoriti kako je zaslužio jer ona ima kućni odgoj koji njemu nedostaje. Isto tako kazala je kako nije u redu tako se razgovarati s potpredsjednicom Vlade. HDZ-ove zastupnice odmah su pohitale u obranu Jadranke Kosor tvrdeći kako je uvrijeđena samo zato što je žena. Vinković, kojem je predsjednik Sabora izrekao opomenu zbog riječi licemjer i demagog zamolio je kolegice da poštuju ravnopravnost spolova i kada su muškarci u pitanju.

>> 'Zamolite Sanadera da u interesu gospodarstva šuti do kraja mandata'

Zastupnici su čini se zaboravili na puno veće uvrede i optužbe koje su posljednjih godina dolazile sa svih strana. Nisu zaboravljene riječi poput 'Đurđa, manje pričaj više rađaj' iz usta Vice Vukojevića tadašnjoj saborskoj kolegici Đurđi Adleši.

Nezaboravna je i ona 'Nisi za mudraca već za madraca!' Ante Kovačevića namjenjena Vesni Pusić. No nisu ni žene izuzete od vrijeđanja drugih. HDZ-ova Zdenka Babić Petričević Milanki Opačić kazala je kako ne razumije što je manjčinska ljubav jer nije rodila.