Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži otvaranje rodilišta u Đakovu

Bivši SDP-ovac Vinković prešao u HDSSB

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Vinković, gradonačelnik Đakova i bivši SDP-ovac priključio se HDSSB-u.

Ta stranka tako od danas u Saboru ima četiri zastupnika. 'Za Slavoniju i baranju je 5 do 12', kazao je Dinko Burić predstavljajjući novo stranačko pojačanje. Vinković je poručio kako bez 'jake Slavonije i Baranje nema jake hrvatske'. 'Nijedna Vlada do sada nije skrbila za Slavoniju', rekao je Vinković. Svaki je dan sve više nezaposlenih, svaki se dan, pojasnio je, ugasi jedno gospodarstvo i 'nestaju oni koji čine Slavoniju - ljudi'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP ga planira isključiti iz stranke Zoran Vinković suspendiran sa svih stranačkih dužnosti Slika nije dostupna Vinković o optužnom prijedlogu 'Dok Vladu potresaju afere DORH se bavi budalaštinama'

Kao dokaz ignoriranja Slavonije, Vinković se ponovno sjetio priče o rodilištu. Ono je prošlo sudbinu sinjskog i makarskog, ali nije, za razliku od njih, najavljeno ponovno otvaranje. Zato je u bećarac ispjevao situaciju: 'U Sinju se rađaju alkari, a u Đakovu ne mogu bećari.'

Vinković je, kako bi izbjegao sve priče o trgovini za njegovu saborsku ruku, u šali izjavio kako mu je HDSSB obećao 'za prababu mjesto vojnog atašea u Haagu'. Vinković je progovorio i o presudi hrvatskim generalima u Haagu, koja je najavljena za petak.

Za njega 'Glavaš i Gotovina nisu zločinci već heroji'. Poručio je kako 'ne zna hoće li ovisno o presudi ostati miran i dostojanstven'. Predsjednik HDSSB-a, Vladimir Šišljagić, zaželio je dobrodošlicu novom kolegi, uz predizbornu poruku 'Ova Vlada je izdajnička i veleizdajnička, a ne Hrvatska'. HDSSB-ovci su da će nakon poručili da će nakon izbora prerasti gabarite regionalne stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene