Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor, koja će danas sudjelovati u svečanom obilježavanju 70. obljetnice početka Drugog svjetskog rata u poljskom Gdanjsku, razgovarat će tamo i sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom.


Premijeri Kosor i Pahor održat će bilateralni sastanak nakon što budu odvojeno razgovarali sa švedskim premijerom Fredrikom Reinfeldtom čija zemlja trenutno predsjeda Europskom unijom. Pretpostavlja se da će glavna tema razgovora biti okvir dogovora koji bi trebao dovesti do ukidanja slovenske blokade i nastavka hrvatskih pregovora s EU.

Vezani članci Kolone Užas na granici: Muškarcu (80) pozlilo dok je čekao u kilometarskoj koloni, nije mu bilo spasa Slika nije dostupna 'Rješenje graničnog spora Hrvatske i Slovenije američki je interes'

>> Pahor: Uskoro ćemo riješiti spor s Hrvatskom

Uoči dolaska u Gdanjsk iz ureda hrvatskog i slovenskog premijera nisu izneseni nikakvi detalji vezani za razgovore koji bi trebali, najkasnije do kraja godine, rezultirali dogovorom oko graničnog spora. Premijerka Kosor razgovarat će i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a boravak u Gdanjsku završit će susretom s ruskim premijerom Vladimirom Putinom. (Hina)