Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro dogovor?

Kosor i Pahor o granici i u Gdanjsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska premijerka Jadranka Kosor, koja će danas sudjelovati u svečanom obilježavanju 70. obljetnice početka Drugog svjetskog rata u poljskom Gdanjsku, razgovarat će tamo i sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom.

Premijeri Kosor i Pahor održat će bilateralni sastanak nakon što budu odvojeno razgovarali sa švedskim premijerom Fredrikom Reinfeldtom čija zemlja trenutno predsjeda Europskom unijom. Pretpostavlja se da će glavna tema razgovora biti okvir dogovora koji bi trebao dovesti do ukidanja slovenske blokade i nastavka hrvatskih pregovora s EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mišljenje građana Slovenci većinom podupiru arbitražni sporatum Slika nije dostupna Ignorira Tuerka Pahor: Imamo dobar sporazum i dobit ćemo potporu

>> Pahor: Uskoro ćemo riješiti spor s Hrvatskom

Uoči dolaska u Gdanjsk iz ureda hrvatskog i slovenskog premijera nisu izneseni nikakvi detalji vezani za razgovore koji bi trebali, najkasnije do kraja godine, rezultirali dogovorom oko graničnog spora. Premijerka Kosor razgovarat će i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a boravak u Gdanjsku završit će susretom s ruskim premijerom Vladimirom Putinom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene