Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pripremamo se za referendum

Kosor i dalje tvrdi da referendum stoji 170 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas novinarima kako očekuje i poziva sindikalne središnjice da se nađu kako bi nastavili dijalog jer misli da je to moguće i nužno kako bi napravili sve za provedbu programa gospodarskog oporavka i izlazak iz krize.

'Čekam poruku sindikalnih središnjica oko nastavka razgovora i nastavka rada Gospodarsko-socijalnog vijeća, a s druge strane traju pripreme - što se vlade tiče, jer vlada je ta koja mora osigurati novac i sve ostalo - da bi se referendum što je moguće prije i održao', rekla je premijerka Kosor novinarima u Dječjem domu u Nazorovoj gdje je darivala djecu voćem, sokovima i slatkišima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JASNA ĆURKOVIĆ KELAVA Ravnateljica Nazorove: "Jako je teško. Udomiteljica koja brine za troje djece ima satnicu pet kuna, ali to ne isključuje ljubav prema djeci" Slika nije dostupna Utvrđuju se okolnosti Zagrebačka obitelj u kući pronašla napuštenu bebu: "Ostavljena je u kolicima moje najmlađe sestre"

>> 'Ne treba nam referendum, 700.000 ljudi je jasno reklo 

Na upit novinara je li Vlada zapravo pretjerala u procjenama koliko bi koštao eventualni referendum o Zakonu o radu, premijerka je odgovorila kako je to podatak koji se temelji na dosadašnjim izborima. 'Priprema za referendum je priprema za izbore, tu mora biti apsolutno sve besprijekorno, uključujuči i provjeru svih potpisa, i mi se, poštujući volju građana apsolutno pripremamo za referendum', rekla je premijerka Kosor te dodala kako s druge strane poziva i očekuje sindikate da se nađu kako bi nastavili dijalog.

'U Hrvatskoj postoje tri socijalna partnera - jedan je vlada, drugi su sindikati, treći su poslodavci i mi moramo razgovarati kako bismo uistinu napravili sve za provedbu programa gospodarskog oporavka i da izađemo iz krize', istaknula je premijerka.

Naglasila je da 'to mora biti cilj sva tri partnera'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene