Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o radu

'Ne treba nam referendum, 700.000 jasno je reklo što misli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Referendum protiv izmjena Zakona o radu više nego ikad razdvojio je Vladu i sindikate.

Vladajući tvrde kako će stajati 170 milijuna kuna, a sindikati 70. Premijerka upozorava, ili reforme ili pad bez kraja, poručujući kako svaki dodatni trošak ugrožava funkcioniranje države. Mora li država imati novca za ono što građani traže, predsjednik Ivo Josipović nije htio komentirati. Oporba pak tvrdi da je premijerkino plašenje građana apsurd. To demokratsko pravo, po njihovoj procjeni, stajalo bi manje od 60 milijuna, ali, kažu, nije nužno.

Pročitajte i ovo Trgovina - 1 Pregovori pri kraju Hrvatska suočena s ogromnim problemom, sindikati očajni: "Očekuje se da jedan odradi sve ono za što je potrebno više radnika" Slika nije dostupna RASPRAVA U SABORU Peović podsjetila ministra: ''Zavjetovali ste se Svetom Josipu, zaštitniku radnika, a ovaj zakon ne štiti radnike''

>> Matijašević: Javnost obmanjuje Vlada koja nije ispunila obećanja!

>> 'Premijerku može biti sram kako ljude plaši cijenom referenduma!'

'Ne treba referendum. Na referendumu inzistira premijerka inzistirajući na Zakonu o radu. Mislim da joj je 700 tisuća ljudi vrlo jasno reklo što misli o njenom potezu. Neprihvatljivo je da premijerka jedino zna haračem udariti na radnika i umirovljenika. Izmjenama zakona opet na radnika,' rekao je Slavko Linić.

Hoćete li izaći na referendum o ZOR-u?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene