Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka odbrusila

Kosor: HDZ-u se neće suditi na Iblerovu trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerki Kosor prekipjele su optužbe, a Staziću je odbrusila da se HDZ-u neće suditi na Iblerovom trgu.

HDZ-u se neće suditi na Iblerovu trgu, poručila je premijerka Jadranka Kosor SDP-ovom saborskom zastupniku Nenadu Staziću, koji ju je, pozivajući se na novinske napise da su četvorica poduzetnika u blagajnu HDZ-a uplatili 600 tisuća kuna, upitao hoće li i kada njezina stranka vratiti taj novac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezadovoljna saborskim sjednicama Kosor: Apsurdno je da Stazić danas tumači što smijemo, a što ne Slika nije dostupna HDZ odbacuje optužbe Hebrang: Mladež je volontirala iz srca, prijavio bih da sam znao za nešto drugo

>> Jovanović vrh HDZ-a prozvao kriminalnom organizacijom; Šeksu je to tvorna uvreda

>> Hebrang: Ovo je najtužniji dan u Saboru u zadnjih 20 godina

'Vi, otkako vas ima, želite da se sudi HDZ-u na Iblerovu trgu (središnjica SDP-a), ali to se neće dogoditi', poručila je premijerka Staziću, insinuacijama nazvavši njegove tvrdnje. Stazić je, naime, pročitao navodni citat predsjednika Nadzornog odbora zagrebačke tvrtke Monting PIM Ljube Bušića koji su objavile novine, a po kojima su četvorica poduzetnika prikupili svaki po 150 tisuća kuna koje su dali HDZ-u kako bi dobili unosne poslove.

'Morali ste znati'

'Vi ste predsjednica stranke i to ste morali znati', poručio je premijerki, upitavši ju koliko je još novca HDZ prikupio na taj način, te hoće li ga i kada vratiti. 'Nisam znala da ste vi istražitelji USKOK-a', uzvratila mu je premijerka, istaknuvši da samo istražitelji USKOK-a mogu znati za zaštićene podatke iz istrage. 'Kada to utvrdimo, onda ćemo razgovarati', dodala je Kosor, prozivajući Stazića i SDP da inzistiranjem na neprovjerenim informacijama iz medija zapravo žele suzbiti stvarnu borbu protiv korupcije.

'Kada budemo imali rezultate, kada i ako netko bude optužen i osuđen, onda ćemo moći razgovarati', istaknula je premijerka, upitavši Stazića hoće li on vratiti proračunske kune koje su neovlašteno utrošene na vožnju vojnim gliserima ovoga ljeta na Brijunima. 'Hoćete li vi vratiti taj novac i odgovoriti je li to moguće u pravnoj državi', upitala je Stazića, dodavši kako se boji da bi Stazić, da je SDP na vlasti, vjerojatno na kavu u Split išao ratnim brodom Petar Krešimir IV.

Odgovor na prozivke oko Brijuna

Nezadovoljan odgovorom, Stazić je istaknuo kako je pitanje temeljio na citatu, odnosno informacijama koje nitko, ni USKOK, ni Bušić, ni njegov odvjetnik, ali ni nitko iz HDZ-a nije demantirao. 'Dužnost je parlamenta voditi računa o svemu što sazna, pa i o tome da su ljudi HDZ-u uplatili 600 tisuća kuna', dodao je Stazić.

Odgovorio je na prozivke, a o čemu su izvještavali i mediji, da se zajedno sa stranačkom kolegicom Milankom Opačić na Brijunima neovlašteno vozio vojnim gliserom. Naglasio je kako je zahtjev da se vojnim gliserom obiđe otok Vanga odobrio predsjednik Republike Ivo Josipović, budući da se na taj otok, kaže, niti ne može doći na drugačiji način nego vojnim plovilom, i to ako to odobri predsjednik. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene