Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazila vjeru

Kosor: Dogovor o izmjenama ZOR-a mogao bi biti već sutra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor izrazila je nadu da bi se već sutra mogao postići dogovor između Vlade i sindikata o izmjenama Zakona o radu.

'Proces dogovora traje i vjerujem da će ga ministar gospodarstva već sutra ako ne završiti, onda dovesti u fazu pred završetak', kazala je Kosor na početku sjednice Vlade. Ponovila je pritom kako se izmjenama ZOR-a ne ukida kolektivno pregovaranje, kolektivni ugovori i temeljna prava radnika. Mislim da se taj posao može završiti i vjerujem da će biti sluha, mogućnosti da se te izmjene dorade i na tragu prijedloga koje su iznosili predstavnici sindikata, kazala je Kosor.

Pročitajte i ovo Volodomir Zelenski - 3 vrlo široki nacrti Što bi Ukrajina mogla prepustiti Putinu: U tišini traju pregovori za okončanje rata u Ukrajini Ivan Malenica i Marin Piletić Neuspješni drugi krug Sindikati nisu prihvatili Vladinu ponudu, pregovori se nastavljaju. Piletić: "Stavovi danas nisu usuglašeni"

>> Već prikupljeno 10 posto potpisa za referendum o ZOR-u

Izmjene ZOR-a, istaknula je, moraju se provesti 'zbog gospodarskog trenutka u kojem se Hrvatska nalazi'. Mislim da su i sindikati svjesni trenutka u kojem se Hrvatska nalazi, dodala je. 'Vlada tu ne može sama i neće moći ako neće imati potporu i sindikata i poslodavaca, ali i lokalnih razina', naglasila je premijerka Kosor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene