Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka je odgovorila SDP-ovcima Zoranu Milanoviću i Željku Jovanoviću te predsjedniku Josipoviću.


Ne propustite posjetiti Odluku 2011., rubriku posvećenu parlamentarnim izborima, koju vam predstavlja Dnevnik.hr

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je rekla da HDZ neće tužiti Željka Jovanovića za klevetu ako se on i predsjednik SDP-a Zoran Milanović ispričaju te ih je nazvala 'braćom po mržnji'. Podsjetimo, Sabor je jučer prvi put nekom saborskom zastupniku skinuo imunitet zbog klevete.

Vezani članci Sastanak Predsjedništva SDP-a - 3 SDP o parlamentarnim izborima: "Sve će biti na tragu poruka koje je u kampanji govorio Zoran Milanović" Zoran Milanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Milanović: "Vlada je u mirovinsku reformu išla preagresivno i prebrzo. Vremena za daljnje odluke ima"

Što se tiče najavljene ustavne tužbe predsjednika Josipovića zbog također jučer donesenog Zakona o ništetnosti pravnih akata Srbije, premijerka je poručila da je Zakon u skladu sa svim hrvatskim aktima i propisima te da nema razloga za tužbu.

'Pravo svakog građana, pa i predsjednika je da provjeri s Ustavnim sudom ustavnost zakona. Ovaj zakon nije neustavan jer Ustav RH kao jednu od vrednosta određuje obranu suvereniteta i vladavinu prava. Zakon je donesen potrebnom većinom jer je organski zakon. Predsjednik govori da je ovo loš zakon, a ništa ne govori o zakonu Srbije iz 2003.,' poručila je premijerka Kosor.

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor to je izjavila prilikom uručivanja ugovora korisnicima mjera Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.