Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Puknuta cijev na vodovodu Neretva - Pelješac - Korčula - Lastovo - Mljet u Maloj Neretvi privremeno je popravljena pa se opskrba vodom Pelješca i Korčule nastavila, ali je ograničena.


To je rečeno na radnom sastanku zamjenika dubrovačko-neretvanskog župana Frane Skokandića, direktora regionalnog Vodovoda NPKLM Nevena Brčića, korčulanskog gradonačelnika Mirka Duhovića i općinskog načelnika Lumbarde Ivana Radovana. Pošto su ronioci u drugom pokušaju na dnu rijeke Male Neretve uspjeli zavariti rupu na cijevi, osiguran je protok vode od 40 litara u sekundi, što je dostatno za podmirenje dnevnih potreba Korčule i Pelješca u zimskom razdoblju.

Vezani članci Poplava u Splitu zbog puknute cijevi - 4 Bujica u Splitu: "Prije dvije godine bio je isti slučaj. Samo su to popravili i otišli, više nikad nisu pogledali cijevi" Slika nije dostupna Bogati velegrad na rubu katastrofe

Kako su proteklih dana, kad je prekinuta opskrba vodom, ispraznili sve vodospreme na Korčuli i Pelješcu, vodonosci će i dalje vodom opskrbljivati ta dva područja. Direktor Brčić kaže da je za trajno rješenje potrebno zamijeniti čeličnu vodovodnu cijev u Maloj Neretvi (oko 80 m), plastičnom. Pelješčani i Korčulani su 28. siječnja ostali bez pitke vode zbog puknuća 30 godina stare cijevi regionalnog vodovoda Neretva-Pelješac-Korčula-Lastovo u blizini izvorišta u rijeci Maloj Neretvi. (Hina)