Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelomično popravljen vodovod

Korčula i Pelješac i dalje na ograničenoj opskrbi vodom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puknuta cijev na vodovodu Neretva - Pelješac - Korčula - Lastovo - Mljet u Maloj Neretvi privremeno je popravljena pa se opskrba vodom Pelješca i Korčule nastavila, ali je ograničena.

To je rečeno na radnom sastanku zamjenika dubrovačko-neretvanskog župana Frane Skokandića, direktora regionalnog Vodovoda NPKLM Nevena Brčića, korčulanskog gradonačelnika Mirka Duhovića i općinskog načelnika Lumbarde Ivana Radovana. Pošto su ronioci u drugom pokušaju na dnu rijeke Male Neretve uspjeli zavariti rupu na cijevi, osiguran je protok vode od 40 litara u sekundi, što je dostatno za podmirenje dnevnih potreba Korčule i Pelješca u zimskom razdoblju.

Pročitajte i ovo Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz Slika nije dostupna Radovi po nevremenu Pukla vodovodna cijev, Korčula i Pelješac bez vode

Kako su proteklih dana, kad je prekinuta opskrba vodom, ispraznili sve vodospreme na Korčuli i Pelješcu, vodonosci će i dalje vodom opskrbljivati ta dva područja. Direktor Brčić kaže da je za trajno rješenje potrebno zamijeniti čeličnu vodovodnu cijev u Maloj Neretvi (oko 80 m), plastičnom. Pelješčani i Korčulani su 28. siječnja ostali bez pitke vode zbog puknuća 30 godina stare cijevi regionalnog vodovoda Neretva-Pelješac-Korčula-Lastovo u blizini izvorišta u rijeci Maloj Neretvi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene