U Splitu su nastale muke oko zračne luke. Zbog sve većeg broja turista potrebna je nadogradnja.


Natječaj za izgradnju nove zgrade postoji, no zapelo je i to zbog nekoliko riječi na slovenskom. Odabrani izvođač u natječajnoj dokumentaciji je greškom upotrijebio nekoliko krivih riječi i zbog toga bi mogao izgubiti posao od gotovo 350 milijuna kuna.

Vezani članci Hrvatski vojnici, ilustracija Sve bi seke ljubile mornare: MORH raspisao natječaj za čak 200 djelatnika, pogledajte koji su uvjeti Bivši ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić Tko će rukovoditi Fondom za obnovu Zagreba? Za sad čak osmero potencijalnih kandidata pozvano na razgovor

Dio putnika se snašao pa se ispružio na travi, a većina ih na polijetanje aviona ipak čeka u prepunoj zgradi splitske zračne luke. I u listopadu su gužve na splitskom aerodromu tolike da se red na avion čekao i ispred zgrade zračne luke. A sve bi trebala promijeniti izgradnja nove zgrade terminala

Čeka se nova, veća čekaonica i drugi sadržaji. Novi terminal gradit će se odmah do postojećeg objekta. Natječaj za izgradnju je obavljen, izabran je najjeftiniji izvođač Zagrebačka Tehnika sa slovenskim Kolektor Kolingom. No, žalio se drugoplasirani ponuđač, konzorcij Viadukt, Kamgrad i KFK Tehnika. Odabranoj konkurencuiji u natječajnoj dokumentaciji su našli nekoliko riječi na slovenskom.

"Sva dokumentacija mora biti na hrvatskom jeziku. U jednom dijelu pronađene su neke riječi koje nisu dovoljno dobro prevedene i sukladno tome Državna komisija je donijela odluku kako je u rješenju izneseno", pojašnjava Pero Bilas, zamjenik direktora Zračne luke.

Ne ponavlja se natječaj, već odabir izvođača. "Onda ide rok žalbe rok mirovanja, očekujemo 20 do mjesec dana", ističe Bilas.

Direktor odabranog izvođača Tehnike je u potpunoj nevjerici da zbog nekoliko slovenskih riječi možda gube posao od 350 milijuna kuna i najavljuje reakciju, a i građanima je čudno.

Odgovor tvrtki koje su se žalile danas nismo dobili.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju