Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U nedjelju u 20 sati

Koncert ortodoksne ruske glazbe Komornog zbora "Ivan Filipović"

Komorni zbor Ivan Filipović
Komorni zbor Ivan Filipović
Komorni zbor "Ivan Filipović" poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja na koncert ortodoksne ruske zborske glazbe "Ljubov svjataja". Koncert će se održati u nedjelju, 15. travnja 2018. u 20 sati u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu, Preobraženska ulica 4.

Zvuk karakterističan za pravoslavnu liturgiju fascinira i one koji joj pripadaju i čitavi Zapad. Pogled u tu tradiciju omogućit će Komorni zbor koji već godinama u svom programu daje barem malo mjesta toj fascinaciji drugim, istočnim. Ovoga puta, fascinacija je preuzela čitavi koncert koji će biti kao proputovanje Rusijom. Nije riječ samo o bogatoj liturgiji koja je izvor brojnim draguljima od skladbi koje presijavaju svjetlost poput unutrašnjosti ortodoksnih crkava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Getsemanska ura" Besplatni korizmeni koncert Komornog zbora "Ivan Filipović" Slika nije dostupna Evo što Usporio 'pjev' zrikavca i otkrio nešto nevjerojatno!

"Riječ je tu i o migracijama ruskih skladatelja koji su izloženi i drugim utjecajima, riječ je tu i o drugima koji su zatočeni istom fascinacijom. Ipak, čitav vrtlog različitosti skladatelja koje ćete čuti svoj izvor pronalazi u ortodoksnom te na neki način uvijek pruža izdanak klice od koje je krenula fascinacija. Ovu smo priču smjestili za vas u okvir jednog koncerta koji će vas odvesti daleko iz Zagreba, na mjesta sazdana nekom drugom tradicijom i običajima koje ćete uhvatiti zvukom", poručuju iz Zbora.
 

Komorni zbor "Ivan Filipović" osnovan je 1998. godine i jedan je od najuspješnijih a cappella ansambala u Hrvatskoj. Osvajao je brojne nagrade na domaćim i svjetskim natjecanjima (Verona, Bremen, Xiamen, Rim, Istanbul, Split, Zagreb...), kao i pohvale i pozitivne kritike uglednih glazbenih stručnjaka.

Ulaz na koncert je slobodan.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene