Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija vrijedna 1 150 000 dolara

Nakon 27 dana konačno odsukan Marko Polo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros nekoliko minuta prije osam sati, nakon 27 dana, s otoka Sit u šibenskom arhipelagu, odsukan je Jadrolinijin trajekt Marko Polo.

Dvosatno odsukavanje trajekta izvedeno je uz pomoć dizalice, zračnih jastuka, remorkera i rezanja dijela pramca, a akciju vrijednu 1 250 000 dolara je izvela tvrtka Jadranski pomorski servis uz pomoć nizozemskih stručnjaka iz tvrtke Smith salvage. 'Tu cijenu platit će Jadrolinija, a Marko Polo u Croatia osiguranju ima policu vrijednu 4 milijuna dolara', rekao je Aleksandar Maras iz Jadranskog pomorskog servisa.  Na pramcu broda, koji je trenutno usidren ispred otoka na koji se nasukao, vidljiva su velika oštećenja. Očekuje se da će trajekt Marko Polo tijekom dana biti prevezen u brodogradilište u Malom Lošinju. Do tamo bi trajekt trebao biti dotegljen u večernjim satima te Maras očekuje da će brod u brodogradilište moći ući tek sutra ujutro kada će biti predan vlasniku, riječkoj tvrtki Jadrolinija. Brod trenutno osiguravaju remorkeri Jadranskog pomorskog servisa. 

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Slika nije dostupna Na terenu su i ronioci Marko Polo pomaknut za metar i pol

>> 'Krenulo je, nadamo se da će Marko Polo danas biti u moru'

>> VIDEO: Nasukao se Marko Polo, zapovjednici ispitani

Podsjetimo, trajekt Jadrolinije Rijeka nasukao se u noćnim satima 25. listopada. Tijekom nesreće nitko nije ozlijeđen i nije došlo do zagađenja mora. Protiv  zapovjednika Jadrolinijinog broda Marko Polo, drugog časnika palube i dvojice kormilara zbog propusta u navigaciji i nasukavanja podignut je optužni prijedlog Vijeću za prekršaje i Lučke kapetanije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene