Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbrajanje štete

Kome se obratiti kada vam nevrijeme uništi imovinu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme koje je zahvatilo više gradova na brojnim je automobilima uzrokovalo znatnu materijalnu štetu.

Danas se mnogi pitaju što napraviti u slučaju da vam oboreno stablo, komad crijepa ili neki drugi olujom tjeran predmet ošteti pokretnu imovinu. Nakon jučerašnjeg olujnog nevremena koje je lomilo stabla, a mokre ulice zatrpalo odlomljenim granama, mnogi se vjerojatno pitaju kako nadoknaditi nastalu štetu. 'Ukoliko građanin za svoje vozilo ima ugovoreno kasko osiguranje, onda se svakako treba obratiti u svoje osiguravajuće društvo, i ta šteta je pokrivena kaskom i dobit će isplatu štete u najkraćem mogućem roku,' rekao je Silvio Ambruš iz Grawe Hrvatska.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..."

Da ne bi bilo zabune, u ovakvim slučajevima, osnovno osiguranje od automobilske odgovornosti zapravo ne vrijedi ništa. 'Tu osiguravatelji pokrivaju samo štetu koje je to vozilo prouzročilo, znači tu nema pokrića, tu se građani trebaju obratiti vlasniku imovine,' dodao je Ambruš. A vlasnik slomljenog drveća je grad, odnosno gradska poduzeća s kojima bi, nakon procjene štete, mogao uslijediti i beskrajni sudski spor oko nadoknade. Ugovaranjem kaska bliski susreti s granama i crijepovima postat će tuđa briga.

>> Zagreb: Na prolaznike padala stabla i zaštitne ograde

'On je u pokriću, njemu će se nadoknaditi steta, a da li će osiguravajuće društvo reagirati prema vlasniku imovine i kako reagirati, to onda nije njegova briga, i tu je ustvari klijent najzastićeniji.' Ipak, velikom strahu nema mjesta jer meteorolozi upozoravaju da oluje poput jučerašnje i nisu baš česta pojava. 'Odjedanput su se pojavile velike razlike u tlaku izmedu cikone i anticiklone, Zagreb se našao upravo u jednom takvom području velikog gradienta tlaka, i u takvim područjima vjetar može biti vrlo jak,' rekao je Milan Sijerković, meteorlog Nove TV.  Naznaka da bi se slično nevrijeme uskoro moglo ponoviti, srećom zasad nema.

Jeste li osigurali imovinu?

  • Samo kasko za automobil plaćam
  • Da, sve
  • Ne
  • Nisam jer nemam novaca, inače bih
  • Nisam nikad razmišljao o tome

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene