Zlatko Komadina
Zlatko Komadina Foto: DNEVNIK.hr

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izjavio je da je SDP spreman za parlamentarne izbore, a komentirajući nagađanja o sastavljanju buduće Vlade, rekao je da izbore naprije treba dobiti.


Komadina je odgovarajući na pitanje o pripremama SDP-a za parlamentarne izbore te o navodno već sastavljenoj "Vladi u sjeni" rekao kako je SDP spreman, "kao što je pokazao spremnost i za euroizbore i za predsjedničke izbore".

Vezani članci Peđa Grbin SDP će imati samo jednog kandidata za predsjednika? "Vrijeme je za zajedništvo u stranci" Nikša Vukas Politički tajnik stranke Nikša Vukas potvrdio: Izbori u SDP-u održat će se 26. rujna, otkrio i kad kreću kandidacijski rokovi

"Mora biti spreman u ovim okolnostima u Hrvatskoj i za parlamentarne izbore, koji mogu biti svakoga časa, u izbornoj smo godini, a što se tiče špekulacija o sastavu Vlade, toga je bilo i toga će biti, zavisno od medija i od izvora koji daju raznorazna kadrovska rješenja. Međutim, moja je preporuka - prvo treba skočiti pa reći hop", rekao je Komadina.

Istaknuo je kako najprije treba dobiti parlamentarne izbore "da bi se bilo u poziciji formiranja Vlade". Poručio je da rezultati neće izostati ako se postupa ozbiljno i odgovorno, a dosad se pokazalo da je SDP donosio ispravne odluke.

Rekao je i da će "netko od nekih ljudi u SDP-u biti nešto u Vladi ako bude Vlade".

Na upit je li predsjednik SDP-a Davor Bernardić s tim u vezi s njim kontaktirao, Komadina je odgovorio da su stalno u kontaktu, ali zbog toga s njim nije kontaktirao. (Hina)