Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Gust promet

Krećete li na put evo što TREBATE znati...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HAK vozače poziva na strpljenje, jer je na cestama i ove subote veoma gust promet, a povremeno se stvaraju i kolone pa ima kraćih čekanja.

Zbog teške prometne nesreće na autocesti A1 na 9. km između čvorova Donja Zdenčina i Lučko u smjeru Zagreba, vozi se otežano, jednim kolničkim trakom, kao i na 215. km nakon tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba. Sudarili su se osobni automobil i motocikl, a dvije osobe su ozlijeđene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Blagdan Velike Gospe Pojačan promet na prilazima marijanskim svetištima: HAK upozorava vozače da prilagode brzinu Ilustracija Stanje na cestama Naoružajte se strpljenjem: Gužve na prometnicama uoči blagdana, evo gdje je najgore

Vrlo je gust promet na zagrebačkoj obilaznici, A3, gdje se iz smjera Jankomira prema Lučkom vozi u koloni dugoj oko 7 kilometara, a iz smjera Buzina oko 16 kilometara, javlja HAK.

Na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva gust je promet u smjeru mora, na A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, na A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca i na A4 Zagreb-Goričan u smjeru naplate Sveta Helena (gdje je kolona oko 4 km). Otežano se prometuje i na dionici prema Krčkom mostu.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona vozila koja se kreće duga je oko 1,5 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Zbog teške prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti D33 kod pružnog prijelaza u Siveriću. Obilazak: Knin-Vrbnik-Oklaj-Drniš.

Na državnim cestama D1 i D217 između Vaganca i Ličkog Petrovog Sela zbog radova se vozi jednim trakom, naizmjence.

Do 15. kolovoza od 6 do 19 sati bit će zatvorena ŽC Maljevac- Pašin Potok, zbog razminiranja. Vozila će se propuštati po 15 minuta svakog punog sata.

>> U Splitu rekordan dnevni promet - oko 60.000 putnika

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t zabranjen je promet danas do 14 sati, u nedjelju od 12 do 23 sata, a na Dan domovinske zahvalnosti, u ponedjeljak 5. kolovoza, od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti D1.

Granični prijelazi

Pojačan je promet putničkih vozila na izlazu Bajakovo (kolona oko 2 km) i Karasovićima (čekanje oko 1 sat i 30 minuta), ulaz: Macelj (čekanje oko 1 sat), Pasjak (čekanje oko 2 sata), Rupa (kolona oko 5 km) i Bregana ( čekanje oko 30 min).

Zbog razminiranja od 6 do 11 sati na graničnom prijelazu Baranjsko Petrovo Selo-Berement (s Mađarskom) promet će se propuštati svakih 15 minuta prije punog sata.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Vraćate li se s ljetovanja ili izleta važno je znati da se gust promet očekuje subotom cijeli dan i nedjeljom poslijepodne, na dionicama cesta u smjeru sjevera i zapada. Posebice na prilazima Zagrebu, kao središnjeg prometnog raskrižja. Zato HAK savjetuje da koristite naplatu Demerje jer 'olakšava' prolaz pokraj deset naplatnih kućica Lučko.

Gusto će, u navedenim danima, biti u otočnim trajektnim pristaništima i na otočnoj strani Krčkoga mosta te Istarskom ipsilonu (od viadukta Mirna u smjeru Buja i Kaštela), a isti tako i na izlasku na Bregani, Maclju, Kaštelu, Plovaniji, Rupi i Pasjaku, te Metkoviću, a na Bajakovu, Staroj Gradiški, Slavonskom Brodu i Županji na ulasku u Hrvatsku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene