Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je dužnosnike izvršne vlasti da se suzdrže od bilo kakvog komentiranja rada Ustavnog suda.


Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike, komentirajući nedavni istup Vlahe Orepića, ministra unutarnjih poslova, koji je kritizirao Ustavni sud, izjavila je da je Ustavni sud jedan od stupova državne vlasti i jamac poštivanja Ustava u Republici Hrvatskoj.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Večeras pogledajte kako se bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović snašla u svojoj prvoj glumačkoj ulozi! Kolinda Grabar-Kitarović i Mia Mikulec Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u Dizmovo: Pogledajte glumački debi bivše predsjednice u hit-seriji!

"Mislim da u Hrvatskoj moramo poštovati trodiobu vlasti i da se dužnosnici iz izvršne vlasti trebaju suzdržati od bilo kakvog komentiranja rada Ustavnog suda.  Osobno ne vidim nikakvih nezakonitosti ili neustavnosti u radu Ustavnog suda, a ako bilo tko ima bilo kakve druge informacije kad je riječ o radu Ustavnog suda ili o bilo kojem od ustavnih sudaca, onda je o tome dužan obavijestiti nadležne državne institucije, dakle Državno odvjetništvo i Sabor koji bira ustavne suce, jer svaki drugi način dovodi do destabilizacije ustavnog poretka i zbog toga je štetan", rekla je Grabar-Kitarović.

Na pitanje misli li da bi ministar Orepić trebao otići iz Vlade, Grabar-Kitarović je rekla da je to pitanje za premijera i za Vladu.