Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POŠTOVATI TRODIOBU VLASTI

PREDSJEDNICA KRITIZIRA OREPIĆA ''Bi li trebao otići iz Vlade? To je pitanje za premijera''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je dužnosnike izvršne vlasti da se suzdrže od bilo kakvog komentiranja rada Ustavnog suda.

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike, komentirajući nedavni istup Vlahe Orepića, ministra unutarnjih poslova, koji je kritizirao Ustavni sud, izjavila je da je Ustavni sud jedan od stupova državne vlasti i jamac poštivanja Ustava u Republici Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Upozorenje Milanoviću Pravni stručnjaci o potezima Ustavnog suda: "Ako se ovakvo ponašanje nastavi, ne bi me čudilo da ponište odluku o datumu izbora" Miroslav Šeparović Zbog interesa javnosti Ustavni sud objavio dokumente sa sjednice na kojoj se odlučivalo o Milanovićevoj kandidaturi

"Mislim da u Hrvatskoj moramo poštovati trodiobu vlasti i da se dužnosnici iz izvršne vlasti trebaju suzdržati od bilo kakvog komentiranja rada Ustavnog suda.  Osobno ne vidim nikakvih nezakonitosti ili neustavnosti u radu Ustavnog suda, a ako bilo tko ima bilo kakve druge informacije kad je riječ o radu Ustavnog suda ili o bilo kojem od ustavnih sudaca, onda je o tome dužan obavijestiti nadležne državne institucije, dakle Državno odvjetništvo i Sabor koji bira ustavne suce, jer svaki drugi način dovodi do destabilizacije ustavnog poretka i zbog toga je štetan", rekla je Grabar-Kitarović.

Na pitanje misli li da bi ministar Orepić trebao otići iz Vlade, Grabar-Kitarović je rekla da je to pitanje za premijera i za Vladu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene