Na upit Dnevnika Nove TV Banskim dvorima ljetuje li njegova obitelj još uvijek u MUP-ovoj vili u Rijeci još nema odgovora.


Iz Banskih dvora ne odgovaraju na upite Dnevnika Nove TV o ljetovanju obitelji tehničkog premijera Oreškovića u Rijeci u Vili koja je u vlasništvu MUP-a. Javnost ne zna koliko ljetovanje stoji i koliko je obitelj već tamo na odmoru. A tehnički ministri, čini se, puni razmijevanja za ovakav godišnji odmor obitelji Orešković

Tihomir Orešković neprekidno radi. Nije bio na godišnjem odmoru - neslužbeno se čuje iz Vlade. Službeno, odgovor na upit - ljetuje li njegova obitelj još uvijek u MUP-ovoj vili u Rijeci, ne dobivamo.

'Vjerovali ili ne, gospodin Orešković i cijela njegova obitelj su štićene osobe koliko god to zvuči to je jeftinije za državu. Oreškovic je dosta radnih sastanaka tamo odradio, ne branim to treba se odlučiti da li ići u tom smjeru ili ne, ali eto', poručuje ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Tehnički ili ne, Orešković je još uvijek predsjednik Vlade i ima pravo korištenja državnih rezidencija, kaže ministar turizma.

'Otišao je tamo, vjerojatno će se znati i koliko je potrošio, ali gledajte situacija je takva nitko ne bi volio imati za vratom osiguranje da vas prate svaki korak negdje pa vjerojatno u tom stilu je i ovo što je on koristio ova dva, tri dana', kaže ministar turizma Anton Kliman.

Iz sigurnosnog, ali i troškovnog aspekta - državne rezidencije za političare bolje su nego privatni smještaj. Zoran Milanović, ali i Stjepan Mesić često su odmarali u državnoj rezidenciji na Hvaru.

Povlaštenu cijenu, plaćali su, kako su tvrdili iz svog džepa, no njihovi članovi obitelji nikada nisu ostajali tjednima. A upravo je to, neslužbeno se može čuti, slučaj s obitelji opozvanog premijera.

'Premijer ima pravo isto na godišnji odmor, i na tu rezidenciju, stvarno ne bih to komentirao', kaže Darko Milinović. Ni ministar Zdravko Marić nije htio komentirati situaciju.

Iz Banskih dvora poručuju - Orešković će na redovni godišnji odmor u kolovozu kao i svi premijeri do sada.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr