442754
442754
442754
442754
442754

Tihomir Orešković ljetuje u MUP-ovoj vili u Rijeci, a koristi je i kao ljetnu rezidenciju

  • , 08.07.2016., 19:59
  • Autor:
  • komentara

Obitelj opozvanog premijera Oreškovića MUP-ovu vilu na riječkoj Kostabeli, prema napisima Novog lista koristi kao ljetnu rezidenciju u kojoj obavlja i sastanke.

 
 
 
 
Odmor u državnoj vili? (Video: Dnevnik Nove TV)
Odmor u državnoj vili? (Video: Dnevnik Nove TV)

Iz Vlade nismo dobili službenu potvrdu o ljetovanju, a iz MUP-a su nam poručili kako se radi o štićenim osobama, zbog čega je ta informacija označena određenim stupnjem tajnosti.

Opozvani premijer Tihomir Orešković, svoju je obitelj odveo na odmor u vilu na Kostabeli, koja je u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova. Obitelj posjećuje koliko mu to obveze dopuštaju, potvrđeno nam je iz kruga bliskog premijeru, a u državnoj vili premijer, kako tvrdi Novi list, povremeno obavlja i poslovne sastanke.

"Zapravo najproblematičnije u cijeloj priči su navodni sastanci koje on održava u toj vili. Ustavni sud je donio odluku temeljem ustavne tužbe GONG-a da svi sastanci koji se održavaju u Vladi da javnost mora imati pristup informacijama tko dolazi na te sastanke", kaže Duje Prkut iz GONG-a.

Iz Banskih dvora nisu nam htjeli potvrditi ove navode, a iz MUP-a poručuju da su premijer i članovi njegove obitelji štićene osobe. "Svi podaci vezani uz provedbu mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora označeni su određenim stupnjem tajnosti, klasificirani su podaci i iz sigurnosnih razloga se ne mogu iznositi u javnosti", stoji u priopćenju MUP-a.

Iako to nije protuzakonito, bivšoj premijerki ovakvo što, kaže, nije padalo na pamet. "U tom slučaju bismo naravno morali znati i tko to plaća ako se radi o obitelji, a s druge strane ponavljam, dakle, njemu je izglasano nepovjerenje. On je proglašen automatski time i lošim premijerom i stvar je osobne razine i odgovornosti da se onda koristi infrastruktura Republike Hrvatske", ističe Jadranka Kosor.

HDZ koji je pokrenuo izlgasavanje nepovjerenja Orešković, SDP koji je to podržao ali ni Most koji je do kraja ostao uz Oreškovića - bez ikakvog komentara o okolnostima ljetovanja.

Vila na Kostabeli nalazi se na atraktivnoj lokaciji uz more između Rijeke i Opatije. Obitelj Orešković u vili, prema medijskim napisima, boravi već dvadesetak dana odnosno - nakon što je Sabor Premijeru izglasao nepovjerenje.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se