Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Koji bi sve dokumenti trebali biti dostupni na internetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od danas je u funkciji Središnji državni portal u sklopu kojeg se nalazi i e-građani. Na njemu s bilo kojeg računala možemo pronaći dokumente, za koje smo do sada trebali čekati u redu.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika Novost Stiže aplikacija m-Građani: Imat će 20 usluga i olakšat će nam život Slika nije dostupna Tema dana Hoće li potpore za bazene pomoći turizmu?

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te pomoćnik ministra uprave Darko Parić predstavili su Vladin projekt Središnji državni portal i e-građani.

Svaki građanin od danas može otići u bilo koju poslovnicu Fine, ispuniti formular i uz predočenje osobne registrirati se i dobiti besplatno username, password, m-token i pristupati kompletnom sustavu e-građana.

Svatko će na portalu moći imati svoj elektronički pretinac za komunikaciju s cijelom državnom upravom, koji će biti personaliziran po želji korisnika.

Zbogom birokracijo, nema više šaltera: Od danas dokumente printate sami!

Cilj je da se preko njega uskoro može prijavljivati porez, rođenje djeteta, da građane obavještava da su stigle porodiljne naknade ili da MUP dojavljuje porukom da im istječe putovnica.

Jedna od zanimljivijih usluga bit će uvid u školske imenike, što bi roditeljima trebalo omogućiti ugodnije praćenje rada svog djeteta u školi, bez odlaska na u školu na 'informacije'.

Koji bi sve dokumenti trebali biti dostupni na internetu?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene