Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od danas je u funkciji Središnji državni portal u sklopu kojeg se nalazi i e-građani. Na njemu s bilo kojeg računala možemo pronaći dokumente, za koje smo do sada trebali čekati u redu.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te pomoćnik ministra uprave Darko Parić predstavili su Vladin projekt Središnji državni portal i e-građani.

Vezani članci Ivan Malenica (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Malenica: Popis stanovništva 2021. u dvije faze i na dva načina Jadranka Šepić (Foto: Dnevnik.hr) Projektu splitske znanstvenice šest milijuna kuna za istraživanje klimatskih promjena

Svaki građanin od danas može otići u bilo koju poslovnicu Fine, ispuniti formular i uz predočenje osobne registrirati se i dobiti besplatno username, password, m-token i pristupati kompletnom sustavu e-građana.

Svatko će na portalu moći imati svoj elektronički pretinac za komunikaciju s cijelom državnom upravom, koji će biti personaliziran po želji korisnika.

Zbogom birokracijo, nema više šaltera: Od danas dokumente printate sami!

Cilj je da se preko njega uskoro može prijavljivati porez, rođenje djeteta, da građane obavještava da su stigle porodiljne naknade ili da MUP dojavljuje porukom da im istječe putovnica.

Jedna od zanimljivijih usluga bit će uvid u školske imenike, što bi roditeljima trebalo omogućiti ugodnije praćenje rada svog djeteta u školi, bez odlaska na u školu na 'informacije'.

Koji bi sve dokumenti trebali biti dostupni na internetu?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook