Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra i gust dim

VIDEO: Zaustavljen požar kod Nina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sat i pol gašenja, oko 15,30 sati, zaustavljen je požar kod mjesta Ninski Stanovi nedaleko od Zadra.

Požar je izbio oko 14 sati nedaleko od farme krava u Ninskim Stanovima, a vatrogasne ekipe odmah su izašle na teren. Angažirana su i dva kanadera i jedan zračni traktor, zadarska javna vatrogasna postrojba s tri vozila, a iako je jugo nosilo vatru prema Ninu, dalje od farme, vatra je ipak uskoro stavljena pod kontrolu. Nad područjem se nadvio i velik oblak dima.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Kanader novi prototip aviona Hrvatska kupuje dva nova kanadera za 105 milijuna eura, ali nas to neće koštati ni centa

Požarom je, kako doznajemo zahvaćeno oko 5 hektara površine, gusto nisko raslinje i borova šuma, koja je zbog neprohodnosti otežavala gašenje vatre.

Uzrok požara vjerojatno je paljenje korova, rekao je Boris Lučić, zapovjednik smjene JVP-a Zadar. Izgorjelo je oko četiri i pol hektara trave, niska raslinja i borove šume. U tijeku je saniranje rubnih dijelova požarišta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene