Obavijesti Video Pretražite Navigacija
D. Kosor kritizirao porez

'Koalicijski partneri ne šalju poruke putem medija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor je izjave novog predsjednika HSLS-a Darinka Kosora pripisala činjenici da je ‘još svjež na čelu stranke’.

Kosor je poručila kako ne može tolerirati da koalicijski partneri poruke šalju putem medija. Darinko Kosor jučer je gostovao u javnoj televiziji, u kojoj je kritizirao način na koji je vlada donijela proračun za 2010., najavio da će inzistirati da se krizni porez ukine, a HSLS pozicionira na ‘jednakoj udaljenosti od HDZ-a i SDP-a’. ‘Te izjave pripisujem činjenici da je gospodin Darinko Kosor još svjež, neću reći mlad, ali svjež na čelu HSLS-a, stranke koja je naš koalicijski partner i s kojom imamo dobru suradnju’, komentirala je Kosor u Varaždinu, gdje je otvorila novu, moderniziranu tvornicu odjeće ‘Bambi’. Kazala je i kako je D. Kosor zaboravio da je proračun već donesen, uz suglasnost koalicijskih partnera i da su za njega glasovali svi članovi i članice vlade.

Pročitajte i ovo Mobitel u ruci Nepravomoćno Na Facebooku vrijeđao policiju, pa dobio kaznu: "Ma daj, oni su idioti" Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje

‘To se tiče i kriznog poreza. On mora znati da je to jedna od mjera koje smo morali donijeti. neprihvatljivo mi je da se netko tko je u koalicijskoj vladi neprekidno okomljuje na vladu i govori da će se boriti protiv nečeg što smo donijeli kao koalicijsku mjeru’, istaknula je premijerka. Ponovila je da će se, ako to bude moguće, bar jedna stopa kriznog poreza ukinuti i prije kraja 2010., do kada je na snazi Zakon o kriznom porezu. ‘Ali, naravno, ako to bude moguće’, podvukla je Kosor. ‘Teško je očekivati da se može biti unutra i davati tako oporbene izjave, ali mislim da je to sve u sklopu činjenice da je gospodin Kosor relativno kratko na čelu stranke s kojom osobno, kao i stranka kojoj sam na čelu, do sada imamo jako dobro iskustvo i jako dobro surađujemo’, kazala je premijerka.

'Teško je prihvatiti da poruke onih koji su unutra idu preko medija’

Novom predsjedniku HSLS-a poručila je da se sve može raspraviti za koalicijskim stolom, te da će ‘teško prihvatiti da poruke onih koji su unutra idu preko medija’. S premijerkom je u Varaždinu bila i potpredsjednica Vlade i donedavna predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič, koja, pak, ističe da je riječ o nesporazumu i ‘uhodavanju’ novog predsjednika. ‘Što se tiče kriznog poreza, ja mislim da mi tu imamo identičan stav. Ne samo mi i HDZ, nego i svi građani u Hrvatskoj, želimo da se on što prije ukine, ali isto tako znamo da smo birali između kriznog poreza i MMF-a’. istaknula je Adlešič. Predsjednica Vlade u varaždinskoj je poduzetničkoj zoni danas otvorila novu, modernu tvornicu ‘Bambi’. Polovica investicije vrijedne više od 26 milijuna kuna financirana je kreditom HBOR-a uz kamatu od dva posto, a s 200 tisuća kuna subvencioniranog kredita sudjelovala je Varaždinska županija.

U Tvornici na ukupno 3.600 četvornih metara radi 220, uglavnom radnica, među kojima je i 40 novozaposlenih. Otvorenje nove tvornice Kosor je nazvala događajem koji daje nadu u bolju 2010. i pokazuje da je i u teškim vremenima moguće otvarati nova radna mjesta. Prije otvorenja tvornice Kosor je nazočila i svečanoj sjednici varaždinskoga Gradskog vijeća kojom je u varaždinskom HNK obilježeno 800. godina Varaždina kao slobodnog kraljevskog grada. Varaždincima i Varaždinu premijerka je poželjela najmanje još 800 uspješnih godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene