Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2300 eura

Klisović oštro odbrusio stranačkim kolegama: "Tim sitnim dušama i kokošarima ovo poručujem..."

Joško Klisović
Joško Klisović Foto: Goran Mehkek/Cropix
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović najavio je u srijedu da će se odreći plaće koju prima za tu funkciju zbog pritisaka iz SDP-a.

"Radit ću bez plaće, ali ostat ću predsjednik Skupštine jer je to jasan dokaz da je SDP u koaliciji koja vlada Zagrebom u dobroj vjeri i da je korektivni faktor Tomaševiću i platformi Možemo!", rekao je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jednu stvar nikako nemojte raditi Na kruzerima zavladala epidemija izrazito zaraznog virusa! Stručnjaci objasnili: "Radimo to od djetinjstva, ali pogrešno"

"Čista je laž da me Tomašević kontrolira kroz plaću"

Neslužbeno, time Klisović ostaje bez mjesečne plaće od oko 2300 eura. Najavio je da će Odbor za imenovanja po hitnom postupku u proceduru Skupštine uputiti prijedlog da on svoju funkciju ubuduće obavlja volonterski.

Klisović ističe kako je to isključivo njegova osobna odluka, o kojoj je tek obavijestio predsjednike gradskog i nacionalnog SDP-a. Odluka je motivirana kritikama unutar samog SDP-a. Klisović kaže da u zagrebačkom SDP-u "mala i glasna grupa ljudi protura tezu da je gradski SDP talac moje plaće i da me Tomašević kroz plaću kontrolira".

"Ništa od toga nije istina, to je čista i bezočna laž. Svim tim sitnim dušama i kokošarima mogu reći da SDP neće biti talac moje plaće, niti ću ja to dopustiti", rekao je.

Pročitajte i ovo Privođenje Predraga Dragičevića Zbog koruptivnih djela Uhićeni bivši gradonačelnik i sudac, objavljeni detalji: Zapošljavanje članova obitelji, "poguranac" predmeta na sudu...

Najavio je da će potražiti neko drugo zaposlenje, a ovu funkciju nastaviti obavljati volonterski, vjerojatno u manjem opsegu nego dosad.

"Ja ću nastaviti raditi ovaj posao najbolje što mogu", poručio je Klisović i dodao kako će SDP biti dio vladajuće koalicije u Zagrebu dokle god se uvažavaju njihova mišljenja, a dosad su bila uvažavana. I na ovoj sjednici korigirali smo nekoliko odluka, istaknuo je Klisović.

Odbijanje nacionalne koalicije pogrešna je odluka Možemo!

Osvrnuo se i na odluku platforme Možemo! da na nacionalne izbore iduće godine izađe samostalno, bez koalicije s SDP-om. Smatra da je to bila pogrešna odluka.

"Moje je duboko uvjerenje da je Možemo! donio pogrešnu odluku kada je odbio ruku SDP-a za predizbornu koaliciju", rekao je Klisović. "SDP takve greške ne bi napravio, no očigledno je Možemo! još nova politička snaga, neiskusni su, mladi su, naučit će", dodao je.

Poručio je da će SDP dignuti glavu i krenuti dalje te nastaviti okupljati lijevu političku scenu kako bi napravili bolji rezultat na izborima.

Klisović je komentirao i izjavu SDP-ovca Siniše Hajdaša Dončića, koji je rekao da bi se on trebao povući sa svoje funkcije u Gradskoj skupštini. "To je njegovo osobno mišljenje, mislim da je izjava bila ishitrena, to su neke stvari o kojima će se razgovarati u SDP-u", kazao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene