Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Benčić o odbijenici SDP-u: "Mi ih vidimo kao glavnog partnera u sastavljanju Vlade"

Možemo! je SDP-u serviralo odbijenicu. Na izbore idu samostalno. Nude im točkastu koaliciju.

Je li pred SDP-om novi raskol i što na sve kažu iz platforme Možemo!, u razgovoru s koordinatoricom Možemo! Sandrom Benčić doznao je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Krešić navodi kako neslužbeno doznaje kako u SDP-u postoji nezadovoljstvo platformom Možemo!, što bi se moglo odraziti i na koaliciji na nivou Grada Zagreba.

Benčić navodi kako nisu rekli da ne žele SDP za partnera pri preuzimanju vlasti u Hrvatskoj.

"Mi ih vidimo kao glavnog partnera u sastavljanju Vlade u postizbornoj koaliciji. Vidimo ih kao partnere, zajedno s drugim progresivnim strankama u koaliciji u izbornim jedinicama gdje je ljevica generalno slaba da bi tamo građani imali neke reprezente u Saboru s ljevice", dodala je.

Krešić je kazao da "neslužbeno poručuju da i te točkaste koalicije također ne dolaze u obzir", na što je Benčić odgovorila: "To je, dakle opcija koju smo mi ostavili generalno, na lokalnoj razini, da se u pojedinim i to u manjim broju izbornih jedinica ide i s drugim progresivnim strankama u koaliciji uključujući i SDP, misleći pritom na one izborne jedinice u kojim je ljevica generalno slaba. Ostavili smo otvorenu tu mogućnost jer smatramo da je prerano zatvoriti mogućnost za poneke izborne jedinice."

Pročitajte i ovo Marko Krička Nakon odbijenice Možemo! S kime će sad SDP pred Plenkovića? ''Mi smo odluku primili i poštujemo je.'' Viktor Gotovac: "Ne likujem, jer danas svjedočimo kraju jedne od dviju velikih hrvatskih stranaka"

Na pitanje jesu li u Možemo! na taj način već poklonili pobjedu Andreju Plenkoviću, Benčić odgovara: "Ne, mi smo upravo napravili suprotno."

"Pokazali smo jasno da idemo u borbu za preuzimanje vlasti zajedno s ostatkom ljevice i da je najbolji način za to mobiliziranje velikog broja građana, a za pobjedu na izborima HDZ-u nužna je velika izlaznost. Smatramo da se velika izlaznost može postići tako da se mobiliziraju građani da mogu birati točno onu opciju koju žele", rekla je Benčić.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja "HDZ ih je prevario" Grmoja komentirao suradnju stranaka Možemo i HDZ-a: "Ne vjerujem u nekakav njihov značajniji rezultat"

"Mislim da i dalje trebamo imati zajedničke inicijative u Saboru kao čitava ljevica, i SDP i mi, i pokazivati koji su to programi ljevice kojima ona želi u trenutku preuzimanja vlasti transformirati Hrvatsku. Smatram da je suradnja ljevice u Saboru jako važna", istaknula je.

"I dosad je bila u smjeru pokazivanja komplementarnosti određenih programskih rješenja koja želimo ponuditi građanima Hrvatske", dodala je.

"Nismo dobili poruke od SDP-a da nam više ne vjeruju, oni su bili svjesni da odluka može biti i takva. Odluka je donesena, mi smo odmah objavili odluku i to smo napravili dovoljno rano kako bi se naši partneri mogli na vrijeme pripremiti i kako bismo prema njima bili korektni", zaključila je Benčić.

Pročitajte i ovo Možemo! Superizborna 2024. Možemo! neće s SDP-om na izbore: ''Imat ćemo svojeg kandidata za premijera''

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene