Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klesch Group, u vlasništvu je američkog biznismena Garyja Klescha, a bavi se proizvodnjom i prodajom nafte i njezinih derivata.


Klesch Group, globalna investicijsko-industrijska kompanija sa sjedištem u Ženevi, iskazala je interes za kupovinu MOL-ova udjela u INA-i.

U tijeku je 'due diligence' što su za Bloomberg potvrdila dva neimenovana izvora.

Klesch Group, u vlasništvu je američkog biznismena Garyja Klescha, a bavi se proizvodnjom i prodajom nafte i njezinih derivata. Navodno su zainteresirani za nekoliko rafinerija u Europi pa tako i za kupovinu 49,1 posto dionica INA-e koje se nalaze u portfelju Mađara.

MOL-ov financijski direktor Jozsef Simola, u intervjuu za Bloomberg u utorak, otkrio je da je više kompanija zainteresirano za kupnju njihova udjela u INA-i. Prema njegovim riječima, MOL još uvijek preferira dogovor s hrvatskom Vladom, ali ako ga ne bude, svoj će dio INA-e staviti u prodaju.

Vezani članci INA (Foto: Dnevnik.hr) Na sastanku Savjeta za INA-u prihvaćeno izvješće o tijeku dubinskog snimanja Zsolt Hernadi (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Vrhovni sud odbio ukidanje istražnog zatvora bivšem glavnom direktoru MOL-a Zsoltu Hernadiju

Rusija: Američki senator u Hrvatskoj je tražio odvraćanje od Rusije

Simola je i kazao kako je MOL hrvatskoj Vladi već ponudio otkup svojih 49 posto dionica. Kazao je i kako bi potencijalna prodaja njihovog udjela mogla trajati mjesecima.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook