Bivša politička škola u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Bivša politička škola u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Za kupnju Hotela Zagorje u Kumrovcu Ministarstvu državne imovine stigla je ponuda trgovačkog društva Zhongya nekretnine d.o.o., koje je umjesto traženih gotovo 12 milijuna kuna ponudilo gotovo 14,1 milijun kuna, te se o toj ponudi uskoro očekuje odluka Vlade, doznaje se u utorak iz tog Ministarstva.


Hotel Zagorje bivša je politička škola u Kumrovcu koju je Tito zamislio kao središnju obrazovnu instituciju za kadrove Saveza komunista Jugoslavije. Prostire se na 6000 četvornih metara, ima kuhinju, predavaonice, sportsku dvoranu, 145 spavaćih soba, a zanimanje su pokazali kineski investitori.

Vezani članci Politička škola u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gdje je zapelo s kupovinom bivše političke škole u Kumrovcu? "Imaju Kinezi kapital, ali ne žele samo tako novac podijeliti po Hrvatskoj" Kip Tita (Foto: Dnevnik.hr) Zašto u promotivnom spotu za Zagorje ima Tita, ali ne i Tuđmana?

Interes za tu nekretninu, koja je devastirana pokazala je kineska poduzetnica Jiang Yu, koja je već više puta bila u Kumrovcu i izrazila želju da školu pretvori u hotel, kao i druge ideje o stvaranju spomen-parka Josipu Brozu Titu u tom mjestu u Hrvatskom zagorju.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u utorak je izvijestio da je kineski investitor kupio objekt bivše Političke škole u Kumrovcu, te očekuje da će vrlo brzo doći i do realizacije investicije u kongresni turizam na području kumrovečke općine.

Iz županije podsjećaju da je suvlasnica tvrtke koja kupuje objekt bivše političke škole, kineska poduzetnica Jiang Yu, nedavno boravila u Hrvatskoj te posjetila Kumrovec i razgledala objekt. Na prijemu kod župana Kolara predstavljeni su joj županijski strateški projekti te mogućnosti za ulaganje na području županije.

"Drago nam je što je kumrovečki 'mrtvi kapital', bivša Politička škola, konačno pronašao nove vlasnike, odnosno što se naš trud u privlačenju investicija na područje Krapinsko-zagorske županije konačno počeo isplaćivati“, ističe župan Kolar u priopćenju.

Podsjeća da je prije tri godine predvodio delegaciju gospodarstvenika i političara koja je u Kini sudjelovala na 3. Susretu lidera jugoistočne Europe i Kine, a tada je predstavljena i mogućnost kineskog ulaganja u objekt Političke škole u Kumrovcu.

Nakon nedavnog razgovora s Jiang Yu te s direktorom Zhongya nekretnina Marijom Rendulićem, župan Kolar očekuje da će vrlo doći do raspisivanja natječaja za idejno rješenje te da će otpočeti realizacija investicije u kongresni turizam na području općine Kumrovec.

"Vjerujemo da je ovo samo početak stranih ulaganja u Kumrovec. Mi u Županiji spremni smo dati maksimalnu podršku kako ovom investitoru, tako i svim novim investitorima koji će ulagati na području Krapinsko-zagorske županije“, zaključio je Kolar. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju