Država za velik novac želi prodati nekretninu u koju posljednjih 20 godina nije uložila ni kune. Radi se o bivšoj političkoj školi u Kumrovcu, koja po peti put traži novog vlasnika.

Galerija


Iako izgleda kao da će se u bilo kojem trenutku urušiti, država na bubanj stavlja bivšu političku školu u Kumrovcu. Zgradu koja prokišnjava i u kojoj je namještaj uništen, Vlada prodaje za 11 milijuna i 960 tisuća kuna.

Vezani članci Kumrovec, Dan mladosti U Kumrovcu obilježen "Dan radosti - mladosti": "30 godina bolujemo od virusa šovinizma i nacionalizma" Mario Banožić Ministarstvo državne imovine donijelo važne mjere za korisnike državnih stanova, garaža i poslovnih prostora

"Građevina je čvrsta i stabilna, tu nema dileme. Naravno da bi trebalo promijeniti krovište, PVC stolariju i investirati u cijeli objekt", rekao je Robert Šplajt (HNS), načelnik Općine Kumrovec.

Škola je izgrađena 1981. godine, a Josip Broz Tito zamislio ju je kao središnju obrazovnu instituciju za kadrove Saveza komunista Jugoslavije. Prostire se na 6000 četvornih metara, ima kuhinju, predavaonice, sportsku dvoranu, 145 spavaćih soba, a zanimanje su pokazali kineski investitori.

Na uloženih 12 milijuna kuna, još najmanje toliko trebalo bi uložiti u renoviranje. U najgorem stanju je krovište, kojeg treba kompletno renovirati jer je sav bakreni lim pokraden.

No, pitanje je tko će uložiti toliki novac u općinu koja živne jednom u godini, i to na Titov rođendan. Naime, ovo je peti put da država nastoji prodati školu. Prije 16 godina, cijena joj je iznosila 26 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr