Na hrvatskim autocestama promet je usporen i otežan zbog gustoće, prometnih nesreća te na određenim mjestima i zbog jakog vjetra. U jednom trenutku tijekom poslijepodneva između odmorišta Desinec i čvora Karlovac u smjeru Zagreba kolona je bila duga 15 kilometara.

Galerija


Oko 17 sati vozi se u koloni s povremenim zastojima na autocesti A1 između odmorišta Desinec i čvora Karlovac u smjeru Zagreba. Kolona je nešto prije 17 sati bila duga i 15 kilometara.

Vezani članci Kolona prema Krčkom mostu Gužve na Krčkom mostu: U utorak počeli opsežni radovi, već danas se stvorile gužve Gužva na graničnom prijelazu, ilustracija Putujete u Austriju? HAK upozorava vozače da izbjegavaju granični prijelaz Karavanke i koriste alternative granične prijelaze

Također, kolona vozila u pokretu je i na autocesti A1 između čvora Novigrad i čvora Karlovac. Kolona vozila proteže se oko pet kilometara.

 

Kako javlja HAK, povećana je gustoća prometa na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo u oba smjera, a od čvora Zadar II do Bosiljeva u smjeru Zagreba; na dionici tunel Sveti Rok - vijadukt Božići brzina ograničena na 80 km/h zbog jakog vjetra; kolona vozila na izlazu s autoceste A1 kraj naplatne postaje Karlovac je oko 1 km.

AUTOCESTA A2 ZAGREB-MACELJ:

Zbog veće gustoće prometa u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona je oko 4 km, pa se vozila povremeno zaustavljaju ispred tunela Frukov krč.

AUTOCESTA A6 RIJEKA-ZAGREB:

Jjak vjetar mjestimično od Kikovice do tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h;
povećana gustoća prometa između čvora BOSILJEVO II i čvora OREHOVICA u oba smjera. 

AUTOCESTA A7 GP RUPA-DIRAČJE-OREHOVICA:

Kolona vozila je na čvoru MATULJI oko 1 km u smjeru Opatije i Istre, na graničnom prijelazu RUPA u smjeru Slovenije oko 1,5 km, povećana je gustoća prometa na autocesti A7 između čvora DIRAČJE i čvora OREHOVICA u oba smjera. 

KRČKI MOST DC102:

Povećana je gustoća prometa u oba smjera, kolona je oko 3 k.

JADRANSKA MAGISTRALA (DC8):

Zbog jake bure na dionici Bakar-Senj promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.