Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"KIARA ZASLUŽUJE ŽIVOT"

Sav novac za liječenje malene Kiare je u ruskoj banci, roditelji mole HNB za iznimku: Evo i odgovora viceguvernera

Svi novci koji su građani Republike Hrvatske prikupili kao donaciju za liječenje malene Kiare nalaze se na računima Sberbanka i njezini roditelji ne mogu doći do tog novca. Roditelji bolesne djevojčice očajni su i mole HNB za iznimku kako bi mogli pomoći djetetu.

"Ovog jutra je stigao još jedan udarac na već teškom i grčevitom putu za Kiarin život, ali ovog puta udarac koji boli najjače i najviše do sad. Ovaj udarac Kiari možda zaista oduzima šansu da živi!!!" potresna je poruka koju su u ponedjeljak objavili roditelji malene Kiare Goršić. Sav novac prikupljen za njezino liječenje nalazi se u Sberbanku i ne mogu do njega doći. 

Kiarina majka Matea Lambaša Goršić očajna je i ističe kako ne može doći do novca za kćerino liječenje.

"Do prikupljenog novca sad zbog geopolitičke situacije ne možemo doći te istim novcima zajedno s bankom prijeti propadanje, ti novci možda nekome u vladi ili u HNB-u ne znače ništa, ali ti novci nama znače SVE, ti novci znače Kiari ŽIVOT, apeliram na vladu i HNB da podrže Kiaru, da nam omoguće da do sredstava dođemo, da mom djetetu ne oduzmu šansu za život. Da moje živo dijete ne pokopaju", napisala je majka te dodala kako je taj novac neophodan za liječenje djevojčice.

"Ne samo liječenje nego su neophodni za njen život, nemojte pokopati moje dijete, jer ako nam onemogućite prijenos sredstava ste Kiaru ubili, jer bez istih sredstava Kiara u četvrtom mjesecu ne može nazad u San Francisco i nastaviti svoje liječenje, a bez nastavka liječenja je Kiara ne sretno i bezbrižno dijete, nego dijete koje će nažalost izgubiti bitku za život", stoji u objavi Kiarine majke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odlične vijesti iz SAD-a Malena Kiara počela primati terapiju: "Zasad je sve dobro prihvatila, nalazi su uredni"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba s tumorom VIDEO Malena Kiara s obitelji krenula u SAD na liječenje

Viceguverner HNB-a: Treba biti strpljiv, sredstva će biti dostupna nakon noći s utorka na srijedu

"Radi se o razdoblju od samo 48 sati u kojem svi zajedno možemo biti strpljivi, ne možemo raditi iznimku po pojedinim slučajevima, jer je to jako teško i tehnički i informatički provesti, a odmah nakon noći s utorka na srijedu bit će dostupna sredstva - kako dotičnoj obitelji, tako i ostalim klijentima Sberbanka", poručio je viceguverner HNB-a Roman Šubić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene