Bivši gradonačelnik Splita Željko Kerum ignorira zakone i propise kada je u pitanju obnova dvije etaže vile i vrta - inače zaštićenog kulturnog dobra.

Galerija


Gredice kupusa i salate u vrtu zaštićene secesijske kuće u Splitu. Potez je to u sklopu renovacije, prema zamisli Željka Keruma. Prvi susjedi ne pamte da su se prijašnji vlasnici bavili poljoprivredom.

Vezani članci Nepoznati autor ukrasio vijećničko mjesto Željka Keruma njegovim fotografijama (Ivo Čagalj/PIXSELL) Kao da je tamo: Keruma nije bilo na sjednici pa je netko odlučio "ukrasiti" njegovo mjesto za stolom Arheološko nalazište (Arhiva: Filip Brala/PIXSELL) Najvažnije arheološko otkriće novije hrvatske povijesti: Konzervatori u Vrbniku pronašli austrijsku tvrđavu iz 19. stoljeća

"Ne čini mi se da ima nekih promjena osim šta fali malo zelenila koje je bilo tu u dvorištu uvijek njegovano i zalivano. Je, sjećam se zalivali su to zelenilo, ali nije bilo nikakvog voća i povrća", kaže susjeda Ankica Roje.

Potvrđeno nam je da se radovi na Vili Antičević izvode bez dozvola Ministarstva kulture. No, bivši splitski gradonačelnik na njih se već dvaput oglušio.

"Konzervatorski očevid proveden je po drugi put 18. listopada i investitoru je izrečena usmena obustava nezakonitih radova na kulturnom dobru. Danas je ponovnim očevidom utvrđeno da investitor nije obustavio radove, pa je o svemu obaviještena nadležna građevinska inspekcija te nadležna policijska uprava", odgovorilo je na naš upit Ministarstvo kulture.

No da za ovu nekretninu nema podnesenih zahtjeva ni u Gradu Splitu, potvrdila nam je supruga njegova nećaka Ana Sapunar, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i uređenje.

Splićane Željko Kerum više ne može iznenaditi. Neki mu daju i potporu.

"To baš nije misto za sadit salatu i kupus", uvjerena je Mirjana.

"Ne odgovara, neprikladno, ne priliči. Ona je zapravo bila dosta zapuštena koliko ja znam i pratim. To je trebalo riješiti na jedan drugi način, ovo sigurno nije", kaže Julka.

"Smatram da je on ovom gradu dao puno, a oni koji nisu dali ovom gradu bi li izašli na televiziju. Puna podrška gospodinu Kerumu", poručuje Vanda.

"U državi me ništa ne iznenađuje", napominje Josipa.

U lokalnom HDZ-u bez komentara na ponašanje svojeg koalicijskog partnera. Možda jer im već godinama osigurava većinu u Splitu, ali i Županiji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr