Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazio žaljenje

Kerum: Nikada nisam dobio priznanje za svoj rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Željo Kerum na prijamu za dobitnike nagrada za životno djelo u 2010. godini izrazio je žaljenje što on nikad nije dobio priznanje za svoj angažman.

Nagrade za životno djelo u Splitu za 2010. godinu dobili su: Ante Verzotti za autorski rad i doprinos razvoju filma i fotografije, akademik Nenad Cambi za znanstveni rad i doprinos u pronalaženju, očuvanju, proučavanju i prezentaciji hrvatske kulturne baštine, Srećko Vidaković za poseban doprinos pedagoško-školskom radu s djecom i mladima i razvoju omladinskog športa, Edo Pezzi za doprinos športskom novinarstvu kroz 50 godina uspješnog rada i Mile Skračić za specifičan i osebujan likovni izraz te pedagoški i slikarski doprinos.

Gradonačelnik Kerum izjavio je na prijamu kako za sve ono što je radio u posljednje 22 godine može pogledati svakom u oči i šetati se gradom. Za sebe je rekao da 'nije od nekih velikih priča', ali govori iskreno, iz srca, te je u sadašnju ulogu, kako je dodao, 'ušao i ne znajući što ga sve čeka'. Dobitnicima, kako je najavljeno, nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća u petak, 6. svibnja, dan uoči blagdana Svetog Dujma, koji se slavi 7. svibnja.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju Barbara Štrbac - 3 U Kazahstanu Reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac dodijeljena međunarodna novinarska nagrada za izvještavanje iz Turske: "Drago mi je da je netko prepoznao naš rad"

>> 'Sve što Kerum radi odiše primitivnošću i zatucanošću!'

Nakon svečanog prijama, odgovarajući na novinarska pitanja, Kerum je ponovio da će na splitskoj Rivi biti podignut spomenik prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Na pitanje kako komentira jučerašnju odluku vodstva HDZ-a o raspuštanju dosadašnje splitsko-dalmatinske Županijske organizacije HDZ-a na čelu s Krunom Peronjom i imenovanje župana Ante Sanadera za čelnika povjerenstva u toj HDZ-ovoj organizaciji, Kerum je odgovorio kako je to "interna stvar" HDZ-a. 'Moje je mišljenje da HDZ treba ostati jak i moćan jer je to državotvorna stranka koja je pokrenula stvaranje naše lijepe Hrvatske'. rekao je Kerum.(HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene