Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na odbijanje Mucala

Kerum: Ministar Biškupić je ispao kukavica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kerum smatra da je Biškupić Mucala odbio imenovati intendantom po političkom nalogu.

Gradonačelnik Splita Željko Kerum danas je održao izvanrednu novinsku konferenciju zbog odluke ministra Biškupića da ne potvrdi Duška Mucala za intendanta splitskog HNK.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Duško Mucalo v.d. Kerum: Mucalo će ugodno će iznenaditi kritičare Slika nije dostupna Kerum najavio U splitskom HNK prestaje teatar i počinje cirkus

>> Ekskluzivno: Biškupić je odbio imenovati Mucala intendantom!

Kerum je kazao da je ministar Božo Biškupić ispao kukavica te da nije napravio dobro i moralno djelo. Splitski gradonačelnik je uvjeren da je ministar Biškupić odluku donio po nečijem nalogu, ali nije htio reći po čijem. Kerum kaže da se ovdje se radi o bojkotu Splita i to zato jer je njegova nova stranka HGS ušla na područje velikih stranaka. Smatra da je Biškupić donio odluku po političkom diktatu i da to nikako nije njegova osobna odluka.

Gradonačelnik Splita je istaknuo i kako se ovdje radi o centralizmu spomenuvši da je odlukama Vlade već oduzeto 200 milijuna kuna prihoda.'Oni ne žele da Split odlučuje o sebi nego da Zagreb odlučuje o Splitu', rekao je Kerum. Smatra kako je na djelu očiti dogovor dviju političkih opcija kako bi spriječili dolazak novih 'Keruma' na vlast.

Biškupić: Mucalo pokazao nedostatak znanja

Ministar kulture Božo Biškupić donio je odluku o nepotvrđivanju Duška Mucala za mjesto intendanta HNK Split, jer je utvrđeno da njegov prijedlog programa pokazuje nedostatak znanja i iskustva u poznavanju sustava funkcioniranja kazališta, kako umjetnički tako i organizacijski.

Plan rada i realizacija programa tri ansambla izostala je u cjelini, nema navedenog niti jednog naslova premijernih i repriznih predstava niti za jednu umjetničku granu, čak ni za prvu sezonu. U Prijedlogu nema inicijativa, niti je iznesena bilo kakva suvremena dimenzija dramskog, opernog i baletnog teatra, odnosno njihovog relevantnog repertoara, istaknuli su u Ministarstvu kulture.

Sve detalje ovog obrata oko izbora Mucala za prvog čovjeka splitskog HNK donosi DNEVNIK Nove TV u 19.15.

 

Slažete li se s odlukom Biškupića da odbije imenovanje Mucala?

  • Da
  • Ne
  • Svejedno mi je

Ukupno glasova:

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene