Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog krivotvorenja dokumenata

Kaznena prijava protiv direktora Konstruktora Žderića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija danas je kazneno prijavila direktora splitske građevinske tvrtke Konstruktor Željka Žderića, kojega sumnjiči za krivotvorenje dokumenata.

Žderić je temeljem krivotvorenog dokumenta tužio dnevnik Slobodnu Dalmaciju i tražio 1,7 milijardi kuna odštete tvrdeći da je zbog njenog teksta izgubio na natječaju dobiveni posao u Libiji. Splitska policija je, ne navodeći ime, izvijestila da je podnijela kaznenu prijavu protiv 54-godišnjaka, kojega sumnjiči da je u 'svojstvu predsjednika Uprave tvrtke iz Splita počinio kazneno djelo na način da je tijekom studenog 2005. godine od nepoznate osobe pribavio dopis Glavnog vijeća za promet i veze iz strane države te da je u dopisu neistinito navedeno da je ponuda iz Splita poslana na raspisani natječaj'. Policija navodi da je kriminalistička istraga obavljena na temelju zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Splitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbacio optužbe da je fond smeće Ž. Žderić: 'Konstrukor' privatiziran po zakonu Slika nije dostupna Državno odvjetništvo u Splitu Podignuta optužnica protiv Željka Žderića

Žderić je kazneno prijavljen nakon što je početkom rujna ove godine Općinski sud u Splitu nepravomoćnom presudom odbio njegovu tužbu protiv Slobodne Dalmacije. Žderić je list tužio zbog teksta objavljenog u rujnu 2005. godine pod naslovom 'Konstruktor-inženjering kupuje i osniva poduzeća radi pranja novca', u kojemu umirovljeni inženjer 'Konstruktora' Božo Biuk iznosi više optužba na Žderićev račun. Žderić je u svoj tužbi naveo da je zbog tog teksta izgubio posao izgradnje jedne prometnice u Libiji, te je uz tužbu priložio 'dokument0 libijskog ministarstva prometa koji je trebao poslužiti kao dokaz za to, ali je Općinski sud u Splitu utvrdio da je riječ o krivotvorini.

Prema ranijim medijskim navodima Narodni biro Libijske Arapske Džamahirije početkom lipnja 2009. godine opovrgnuo je da je splitska građevinska tvrtka 'Konstruktor' sudjelovala na natječaju za dobivanje posla izgradnje prometnice u Libiji za koji Žderić u tužbi tvrdi da ga je izgubio zbog napisa u 'Slobodnoj Dalmaciji'. (hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene