Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacio optužbe da je fond smeće

Ž. Žderić: 'Konstrukor' privatiziran po zakonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj građevne tvrtke 'Konstruktora' Željko Žderić, kojeg je, kao i još četvoricu hrvatskih državljana, potkraj prošlog tjedna državno odvjetništvo u Splitu optužilo da su u privatizaciji tog poduzeća za najmanje 2,093.140 kuna oštetili Hrvatski fond za privatizaciju, danas je izjavio kako je 'Konstruktor' privatiziran zakonito te je dobacio optužbe da je fond oštećen.

'Apsolutni autoritet u tom području pregledao je svu dokumentaciju i u svom izvješću potvrdio da je sve zakonito', rekao je Žderić danas kasno popodne za Radio Split komentirajući privatizaciju 'Konstruktora'. Žderić je odbacio optužbe da je fond u tom slučaju oštećen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državno odvjetništvo u Splitu Podignuta optužnica protiv Željka Žderića Slika nije dostupna Zbog krivotvorenja dokumenata Kaznena prijava protiv direktora Konstruktora Žderića

'Fond je morao izdati rješenje o pretvorbi, ali nije - oglušio se nekoliko godina. Zbog toga je tvrtka otišla u stečaj, koji je jedan od načina pretvorbe. Sad se fond osjeća oštećenim. Mi nismo nikoga oštetitli, a ako je netko nekoga oštetio, to je fond', kazao je Žderić.

>> Osumnjičenik za privatizaciju Konstruktora mrtav pet godina

Državno odvjetništvo je, osim Žderića, optužilo još četvoricu članova upravnog odbora 'Konstruktora': Ivicu Mladinea, Nedjeljka Ževrnju, Berislava Basića i Josipa Kuzmanića. Njih se tereti da su od travnja 1992. do kraja 1996. zlorabili položaj i ovlasti u gospodarskom poslovanju u vezi s privatizacijom 'Konstruktora' te da su svojim radnjama, kako se navodi, pribavili više od dva miljuna kuna i tako oštetili HFP.

U međuvremenu, kad je državno odvjetništvo podignulo optužnicu, otkriveno je da je jedan od petorice optuženika Nedjeljko Ževrnja umro prije pet godina te će Općinski sud u Splitu obustaviti kazneni postupak protiv njega. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene