Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Laboratorijska analiza uzoraka zelenkasto-plavkaste tekućine iz razbijene bočice, koja je sinoć u Kaštel Novom izazvala intenzivan miris u zraku, utvrdit će o kakvoj se vrsti tekućine radi, izvijestio je jutros Državni centar 112 .


Navedeno je da je u 21 sat Kaštelanin dojavio splitskom županijskom Centru 112 da se u zraku osjeti intenzivan miris, uz iritaciju sluznice očiju, a i trojica policajca na mjestu događaja požalila na lakše zdravstvene probleme te su upućeni u kaštelansku Hitnu medicinsku pomoć. Građanin koji je dojavio o ekološkom incidentu nije primijetio zdravstvene probleme kod sebe, niti je bilo prijava zdravstvenih problema drugih građana, navedeno je u priopćenju.

Vezani članci Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček Komunikacijska stručnjakinja o Milanovićevu govoru: "Govorio je iz srca i pokazao svu svoju retoričku raskoš" Miramarska pod vodom Analiza stručnjaka DHMZ-a o velikoj poplavi u Zagrebu: Dogodilo se ono što se događa jednom u 400 godina

Odmah nakon dojave o ekološkom incidentu, obaviještene su nadležne službe koje su pokušale utvrditi odakle dolazi miris. Splitska Javna vatrogasna postrojba obavila je ispitivanje na eksplozivnost plinova, ali su rezultati bili negativni.

U 00, 22 sati dojavljeno je da su kaštelanski policajci naišli na mjestu od raskrižja u Kaštel Novom prema Ulici kneza Mislava na razbijenu malu staklenu bocu (oko 2 dcl) iz koje je bila prolivena zelenkasto-plavkasta tekućina, koja je bila izvor intenzivnog mirisa.

Ekipa Zavoda za javno zdravstvo sa zdravstvenim ekologom otišla je na mjesto događaja i izuzela uzorke prolivene tekućine za analizu. Angažirana je splitska tvrtka ovlaštena za postupanje s opasnim tvarima iz Splita te obavila sanaciju terena. Sve aktivnosti su završene u 2,30 sati, navodi se u priopćenju i dodaje da će laboratorijska analiza uzoraka tekućine utvrditi o kakvoj se vrsti tekućine radi.