Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Karlovac: Odgađa se suđenje bivšem predsjedniku Općinskog suda u Otočcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početak suđenja za zloporabu položaja i ovlasti bivšem predsjedniku Općinskog suda u Otočcu Zdenku Šubariću, njegovoj zapisničarki Vlatki Ljubobratović i bivšem zamjeniku Općinskoga državnog odvjetništva u Otočcu Mati Mudrovčiću, zakazana za 18., 19. i 20. studenoga, odgođeno je danas na Županijskom sudu u Karlovcu do siječnja sljedeće godine.

Sudac Ante Ujević, kojem je spis dodijeljen, rekao je da je odobrio odgodu zbog spriječenosti odvjetnika okrivljenice Ljubobratović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

Njih troje su optuženi da su 14. ožujka 2002. u korist Ivana Mudrovčića, oca okrivljenog Mudrovčića, koji se sporio s gradom Otočcem zbog zemljišta, protupravno presudili spor u njegovu korist. Na temelju toga se u dokumente 'uknjižio kao samovlasnik zemljišta' i onda za izvlaštenje od Hrvatskih cesta za gradnju 'Dalmatine' dobio (za 3703 četvorna metra) 163.420 kuna.

U optužnici se navodi da je njegov sin Mate zlorabio položaj i ovlasti i na raspravi 'bez ovlaštenja grada za zastupanje u cijelosti priznao tužbeni zahtjev' druge strane, tj. svog oca.

Sudac Šubarić je uz pomoć zapisničarke Ljubobratović presudio da je tužba osnovana, a u zapisnik su upisali lažni datum rasprave (5. listopada 2001.) te je odmah sutradan (15. ožujka 2002.) 'drugookrivljenom Mudrovčiću poslana presuda za obje strane' u sporu, piše u optužnici.

Sudac Šubarić i zapisničarka Ljubobratović okrivljeni su, osim za zloporabu položaja i ovlasti, za krivotvorenje službenih isprava, a Mudrovčić na poticanje krivotvorenja.

Na prijedlog Županijskog suda u Gospiću da se zbog nepristrana suđenja predmet prebaci na neki drugi sud, Vrhovni ga je sud dodijelio Županijskom sudu u Karlovcu.

Prije kaznenog progona Državno sudbeno vijeće donijelo je odluku da ga se razriješi dužnosti suca Općinskog suda u Otočcu 'zbog narušavanja ugleda suda i sudačke dužnosti'. U odluci objavljenoj 2006. piše da je u zemljišnoknjižnim predmetima vlasnicima nekretnina bez njihova znanja postavljao privremene zastupnike te da je 'stegovnim postupkom DSV utvrdio da je to činio nezakonito'. Zato su nekretnine pravih vlasnika u tim parnicama na kraju prenesene na druge osobe, dodaje se.

Poslije je i protiv njegove zapisničarke Vlatke Ljubobratović, izvijestio je DORH, pokrenut kazneni progon za sumnju da je izradila 12 lažnih presuda radi utvrđivanja prava vlasništva na nekretninama, a da tužbe u kojima je napisala presude nikad nisu podnesene, rasprave nisu održavane, spis nije sastavljen, a skrbnici koje je navodila u odlukama nikad nisu imenovani niti su znali za postupke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene