Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivene pod zemljom

Jezivo otkriće na klizištu u Karlovcu: Pokraj crkve otkrivene ljudske kosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljudske kosti pronađene su kraj crkve u Karlovcu. Pronalazak je policiji prijavio netko od građana, a lubanje i kosti gotovo mjesec dana bile su na klizištu, koje se nalazi odmah kraj dječjeg igrališta.

Ljudske lubanje i kosti - otkrila je to odronjena zemlja uz crkvu Majke Božje Snježne u karlovačkom naselju Dubovac. Obilne kiše otvorile su klizište, i otkrile što je bilo skriveno pod zemljom.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Obnova u Karlovcu - 4 Brojne štete FOTO Pogledajte kako izgleda Karlovac, građani očajni zbog radova: "Došlo je do nevjerojatnih oštećenja u staroj zaštićenoj povijesnoj jezgri"

Pomalo je jezivo što su kosti na klizištu bile najmanje dva tjedna, a samo nekoliko metara dalje je dječje igralište, na kojem školarci imaju nastavu.

Jedna od njih je i Iva, koja je i sama šetala područjem gdje su bile kosti.

'Neki odu gore do drveća, i onda prčkaju po travi i traže loptu. To baš nije ni higijenski, a ni zdravo tako dirat nešto', rekla nam je Iva Čurilović, učenica OŠ Dubovac.

U crkvi pronašla vrećice pune kostiju!

Kosti su uklonjene tek nakon dva tjedna.

'Mislim da nije u redu, djeca ovdje nekad imaju tjelesni, tu je škola, dosta je to opasno. Dosta je neozbiljno, ali eto, nažalost, puno je tih neozbiljnih stvari, slabo se poduzima nešto, puno se priča, a malo se stvari rješava', kaže Karlovčanka Katarina Čurilović.

Policija još uvijek ne zna čije su kosti, ali pretpostavlja da su iza Crkve bile zakopane i nekoliko stotina godina.

'Te ljudske kosti mi smo odvezli i deponirali na karlovačko groblje u kosturnicu groblja Jamadol', kaže Željko Tomaš iz Zelenila Karlovac.

VIDEO Snimala crkvu i šokirala se viđenim - Ali tek kad je došla doma!

Grad Karlovac za sanaciju klizišta izdvojit će oko 50 milijuna kuna.

'S današnjim danom imamo ih nekih 90-ak, znači 88 registriranih klizišta je na području grada Karlovca', rekla nam je Vesna Ribar iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo u Karlovacu.

No, kada će na red za sanaciju doći ovo kod dubovačke crkve, u Gradu još uvijek ne znaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene